– Asuminen
Lighting Design Collective:
”Tavoitteenamme on luoda tiloja, joista muodostuu ajan saatossa paikkoja”
Väre-valoteos koostuu noin kahdesta tuhannesta katupinnan ja alakaton väliin jännitettävästä kevlar-köydestä, maahan upotettavista valaisimista sekä köysien väliin sijoitettavista penkeistä. Köysistö muodostaa tilan, jossa voi oleskella. Osa köysistä roikkuu katosta muodostaen katoksen tilaan. Väre sijoittuu tornin 5 jalustaan. Teoksen suunnitellut Lighting Design Collective kertoo Väreen suunnittelusta: Tavoitteenamme on luoda tiloja, joista muodostuu ajan saatossa paikkoja. Paikka muodostuu vasta silloin, kun se esiintyy nimettynä ihmisten arjessa. Esimerkiksi Stockan kello on tällainen paikka. Teoksen suunnittelijan, Tapio Roseniuksen mukaan tavoitteena on tehdä Väreestä REDIn oma ”Stockan kello”, jonka alla tavataan ja kohdataan. Koko valoteoksen kantavana ajatuksena on ollut saavuttaa tilallinen kokemus kaupunkitilan ja kaupallisen tilan rajapinnassa.
Toivomme Väreen toimivan paikallisen identiteetin osana tulevaisuudessa, kun uudet asuinalueen asukkaat ovat saaneet elää, liikkua ja kotiutua Kalasatamaan.
Taiteella ja ja luovuudella on suuri merkitys kaupunkilaisille tiivistyvässä kaupunkirakenteessa ja yleensäkin urbaanissa ympäristössä. Sen avulla voidaan virkistää ympäristöä ja luoda puheenaiheita. Taiteen avulla voidaan pyrkiä myös nostamaan esiin alueen ominaispiirteitä. Kaikki Kalasatamaan tulevat teokset tulevat toimimaan arkkitehtuurin rinnalla osana tämän hetken ajankuvaa, joka antaa mahdollisuuksia taiteen tulkinnalle myös tulevaisuudessa.
Lighting Design Collective
Lighting Design Collective (LDC) on erikoistunut valaistusratkaisuihin ja sovelluksiin, jotka integroituvat arkkitehtooniseen suunnitteluprosessiin. Sen palveluihin kuuluvat myös digitaalisen sisällön luominen, ohjelmistokehitys ja innovatiiviset suunnittelustrategiat. Kaikkien toimintojen ytimessä on valo.