Punainen tupa ja perunamaa – hyvien yhteyksien äärellä

Asuminen

Punainen tupa ja perunamaa – hyvien yhteyksien äärellä

Monet asumiseen liittyvät unelmat voivat olla ristiriidassa keskenään. Me kaikki hymähdämme kuullessamme lauseen ”Omakotitalo järven rannalla kaupungin keskustassa.” Lauseellahan kuvataan suomalaista asumisen unelmaa, joka on ymmärrettävistä syistä saavuttamaton unelma. Mutta unelma omasta rauhallisesta keitaasta kaiken keskellä elää silti sitkeästi meissä. Ja aina silloin tällöin tulee eteen paikka, jossa tuo suomalaisen asumisen unelma voi toteutua.

Sympaattinen ja ihmisen kokoinen Lentue

Vantaan Aviapolikseen, tunnin ja kolmen vartin lentomatkan päähän Berliinin keskustasta on rakentumassa erikoisen ihmisläheinen taloyhtiö. Toki Mannerheimintiellekin pääsee Lentueesta puolessa tunnissa joko lentokenttäjunalla tai vaikka omalla autolla, mutta pelkät huippuyhteydet eivät tee Lentueesta erikoista. Sen tekevät Lentueen ajatuksella mietityt asumisen ratkaisut.

Ensinnäkin taloyhtiö on sopivan pieni. Sen ympärille rakentuu suojaisa korttelipiha, ja pihalla seisoo oma pihasauna. Pihapiiri on muutenkin suunniteltu ihmiset edellä. On penkkejä, turvallinen leikkipaikka ja jopa istutuslaatikoita, joihin saa vaikka tuon otsikon lupaaman perunamaan – pienikokoisena toki. Rakennuksen seinät ovat rouheaa punatiiltä ja kaiken kruunaa pysäköintilaitoksen sympaattinen viherkatto.

Vaikka lentokenttä ja kauppakeskus Jumbo ovat vain muutaman minuutin matkan päässä, yllättää alueen luonnonläheisyys positiivisesti. Aivan vieressä on Pytinojan viheralue, jossa virtaa jopa pieni koski. Luonnossa liikkujalle tai vaikka koiranomistajalle alue on lähes paratiisi.

Ihana oma koti

Tärkein on kuitenkin sisällä. Lentue rakennetaan elinkaariviisaasti kestävää kehitystä ajatellen. Sen hiilijalanjälki on pieni, mutta samalla se tarjoaa yllättävää luksusta. Talon energialähteeksi on valittu ekologinen maalämpö ja aurinkopaneelit. Ja kun sauna ja erillinen pesularakennus löytyvät pihalta, ne eivät vie turhia neliöitä pois itse elämiseltä. Ja elämiseen Lentue on tarkoitettu. Kestävät puitteet ovat olemassa.

Lue lisää Lentueesta tästä.

Jaa sivu

Ennakkomarkkinoinnissa pieni vastuullinen taloyhtiö omalla pihasaunalla

Ennakkomarkkinoinnissa pieni vastuullinen taloyhtiö omalla pihasaunalla

Vantaan Lentue on pieni sympaattinen taloyhtiö, joka rakennetaan elinkaariviisaasti. Sinulle se tarkoittaa huoletonta asumista, sillä Lentue rakennetaan kestämään aikaa.

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit