Pressissä toteutuvat kestävä rakentaminen ja energiatehokkuus

Toimitilat

Pressissä toteutuvat kestävä rakentaminen ja energiatehokkuus

Vantaankoskelle rakennettavan Pressi Smart Premises -rakennuskompleksin suunnittelua on alusta lähtien ohjannut tavoite minimoida ympäristökuormitus ja hyödyntää uusia energiaa säästäviä innovaatioita. Valmiiksi vastuulliseksi suunniteltujen toimitilojen valinta on myös niihin muuttavalta yritykseltä ilmastoteko.

SRV:n energia- ja elinkaaripalvelujen johtaja Jere Pirhonen on ehtinyt rakentaa monessa roolissa ja monenlaisia kiinteistöjä. Hän on pohtinut aiemmissa tehtävissään talotekniikkaratkaisuja ja energiansäästöä perinpohjaisesti myös omistajan näkökulmasta. Pirhosen mukaan vastuullisen rakentamisen tulee olla kaikkien osapuolien yhteinen tavoite. Hän haluaakin lisätä julkista keskustelua kiinteistöjen elinkaariajattelusta.

– Totta kai lainsäädäntö määrittää Suomessa pitkälti, miten ja minne täällä rakennetaan. Mutta tilaajalle ja rakentajalle jää silti paljon valinnan varaa. Rakennuksellakin on hiilijalanjälkensä ja siihen voidaan – ja täytyy vaikuttaa, kun tehdään ratkaisuja esimerkiksi ylläpitoenergian lähteistä, mikä vaikuttaa rakennuksen koko elinkaareen. Eli jo suunnittelun alkuvaiheessa, kuten Pressissä on tehty, Pirhonen lataa.

Sisäolosuhteet, energiatehokkuus ja hiilineutraalius avainasemassa

Sen lisäksi, että Pressin kiinteistö on suunniteltu ilmastoviisaaksi, tilat ovat kaikkina vuodenaikoina myös sisäolosuhteiltaan miellyttävät käyttäjille.

– Pressissä tilojen räätälöitävyys on kovaa luokkaa. Muuntojoustavuus on otettu alusta lähtien huomioon ilman, että on tingitty mistään energiasuunnittelussa tai viihtyvyydessä. Meillä on käytössä yhden laitevalmistajan järjestelmä, joka valvoo kaikkea talotekniikkaa. Tämä varmistaa, että myös sisäolosuhteet pysyvät jatkuvasti hallinnassa, kertoo Pirhonen.

Pressissä hyödynnetään päivänvaloautomatiikkaa ja läsnäolotunnistimet säätelevät valaistusta automaattisesti. Niiden ansiosta turhaa energiankulutusta voidaan rajoittaa ilman erillistä säätämistä. Älyteknologia on käyttäjien tukena myös omissa työpisteissä. Tilojen käyttäjä pystyy säätämään esimerkiksi oman työpisteensä valaistusta suoraan mobiilisovelluksen kautta.

Vastuulliseksi suunniteltujen tilojen valinta on ympäristöteko

Yleinen tietoisuus omien toimitilojen ympäristövaikutuksista on viime vuosina kasvanut nopeasti. Yritykset osaavat uusia tiloja etsiessään jo kysyä kiinteistöjen energiaratkaisuista ja uusiutuvan energian osuudesta.

Kestävä rakentaminen ja energiatehokkuuden maksimointi eivät aina ole peruskustannuksiltaan se kaikkein edullisin vaihtoehto, mutta sitäkin enemmän sijoitus tulevaisuuteen. Suomessa myös lainsäädäntö ohjaa energiatehokkuutta kohti. Tekemällä heti alussa oikeita ratkaisuja, syntyy pidemmällä aikavälillä selvää energiansäästöä ja käyttökustannukset jäävät pienemmiksi.

– Rakennuksen elinkaarihan lähtee siitä hetkestä, kun tehdään hankesuunnitelma. Meillä on rakentajana syväosaaminen koko matkalta. Ja lisäksi tietysti kykyä löytää oikeat ratkaisut, jotka tukevat kestävää rakentamista ja vähentävät päästöjä, Pirhonen toteaa.

Rakentaja voi vaikuttaa valinnoillaan kiinteistön laitteiden kuluttamaan energiaan. Viime kädessä toimitilojen käyttäjien oma toiminta määrittää kuitenkin lopullisen energiatehokkuuden.

Ensimmäiset muuttajat pääsivät asettumaan Pressissä uusiin energiatehokkaisiin toimitiloihinsa maaliskuussa. Pressi-taloja tulee yhteensä kolme ja toimitilat ovat varattavissa nyt.

SRV:n energia- ja elinkaaripalveluiden asiantuntijat ovat käytettävissäsi

SRV:n energia- ja elinkaaripalvelut tarjoaa myös saneerauskohteisiin kokonaisvaltaista projektinjohtopalvelua rakennushankkeen alusta elinkaaren ylläpitovaiheeseen.

– Meiltä voi tilata kiinteistön hiilijalanjäljen laskennan, energiaselvityksen ja -simuloinnin sekä pitkän tähtäimen ylläpitosuunnitelman. Varmistamme, että energiatehokkuuteen ja hiilijalanjälkeen liittyvät tavoitteet toteutuvat parhaalla mahdollisella tavalla rakennuksen koko elinkaaren ajalta, Jere Pirhonen kertoo.

Kysy lisää energia- ja elinkaaripalveluista: Jere Pirhonen, energia- ja elinkaaripalvelujen johtaja, jere.pirhonen@srv.fi, 050 4403 779

Varaa toimitilaa kohteesta Pressi Smart Premises: Jenita Kokkoniemi, asiakkuusjohtaja, jenita.kokkoniemi@srv.fi, 044 527 0870

Jaa sivu

Varaa toimitilat energiatehokkaasta Pressistä

Pressi – monimuotoista toimitilaa

Pressi – monimuotoista toimitilaa

Vastuulliseksi suunniteltu Pressi Smart Premises sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Vantaankoskella. B-talo on valmistunut 10/2022.

Kysy vapaista tiloista

Tutustu energia- ja elinkaaripalveluihin

Energia- ja elinkaaripalvelut

Energia- ja elinkaaripalvelut

Tulevaisuuden kestävä rakennuskanta syntyy tämän päivän fiksuista valinnoista. Suunnittelemme, rakennamme ja ylläpidämme energiatehokkaita ja hiilineutraaleja rakennuksia.

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit