Pressissä energia siirtyy kiinteistöjen välillä

Rakentaminen palveluna

Pressissä energia siirtyy kiinteistöjen välillä

Vantaalle nousee yrityspuisto, jossa maalämpö on valjastettu käyttöön uudella, entistä kestävämmällä tavalla. PRESSI Smart Premises muodostuu kolmesta yhtenäisestä kiinteistöstä, jotka hyödyntävät yhtä ja samaa maalämpöjärjestelmää. ”Kunkin talon maalämpöjärjestelmä yhdistetään muihin taloihin energiaväylää käyttämällä”, kertoo talotekniikkapäällikkö Jere Pirhonen SRV:stä.

”Energiaväylä tarjoaa meille tehokkaan keinon siirtää energiaa kiinteistöjen välillä. Tällä tavalla pystymme optimoimaan talojen energiataseen uudella, kokonaisvaltaisella tavalla”, toteaa Pirhonen ja lisää, että myös uusia rakennuksia voidaan ottaa mukaan järjestelmään.

”Silloin puhutaankin jo aluelämpöratkaisusta.”

Maalämpöinnovaatio tulee kattamaan yli 90 prosentista Pressin käyttämästä lämpö- ja jäähdytysenergian tarpeesta. Lisäksi talojen katoille tulee aurinkopaneeleita, joiden avulla katetaan mahdollisimman suuri osa kiinteistösähkön tuotannosta.

”Käytännössä otamme auringosta irti sen, minkä kattopinta-ala sallii”, summaa Pirhonen.

Ensimmäinen kohteista eli C-talo on muuttovalmis tammikuussa 2019, jonka jälkeen odotetaan B- ja A-talojen valmistumista. ”Tähtäämme siihen, että seuraavat kohteet valmistuvat kahden vuoden välein”, toteaa Pirhonen.

Kolmen talon kokonaisuudessa on yhteensä 22 500 neliömetriä. Kävelymatkan päässä Vantaankosken juna-asemasta sijaitseva Pressi on tarkoitettu edelläkävijöille, joiden kaikissa toimissa näkyy vastuullisuus. Pressi rakennetaan täyttämään LEED V4 -sertifikaatin laatuvaatimukset.

”Tärkeä osa Pressin energiatehokkuuskonseptia on täysin ohjattavissa oleva valaistusratkaisu.” Myös ilmanvaihtojärjestelmässä säädeltävyys on huipputasolla ja esimerkiksi lämmöntalteenotto on huippuluokkaa.

Jaa sivu

Katso Pressin vuokrattavat toimitilat

Pressi – monimuotoista toimitilaa

Pressi – monimuotoista toimitilaa

Vastuulliseksi suunniteltu Pressi Smart Premises sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Vantaankoskella. B-talo on valmistunut 10/2022.

Kysy vapaista tiloistaJaa sivu

Samankaltaiset artikkelit