Pohjola-talon alue nousee hyvää vauhtia uuteen kukoistukseen

Asuminen

Pohjola-talon alue nousee hyvää vauhtia uuteen kukoistukseen

Entisen Pohjola-talon alueelle on aloitettu rakentamaan uutta hybridikorttelia, joka tulee uudistamaan aluetta. Vanha osa säilyy ja kehittyy toimitila- ja palveluympäristönä ja sen rinnalle rakennetaan uusia asuintaloja. Lapinmäentie 1 edustaa nuorta modernin arkkitehtuurin perintöä, jossa yhdistyvät säilyttäminen, purkaminen ja uuden rakentaminen. Suunnitelma tiivistää avointa kaupunkitilaa ja yhdistää korttelin nykyistä paremmin ympäröivään kaupunkiin.

Kortteliin on valmistunut jo kolmas uusi asuintalo

As Oy Helsingin Lapinmäentie 10 on vanhan niin kutsutun Pohjolan korttelin kolmas valmistunut asuintalo. Tämän seitsemänkerroksisen asuintalon työt alkoivat marraskuussa 2019 maanrakennus- ja purkutöillä, jonka jälkeen luotiin perustuksia niin rungon, kallion kuin paalujen päälle. Siitä ylöspäin rakennettiin kolme maanalaista kerrosta paikoituskäyttöön sekä seitsemän maanpäällistä kerrosta, joihin sijoittuu 57 asuntoa. Talo luovutettiin elokuun puolivälissä ja uudet asukkaat muuttivat sisään elokuun lopussa. Talo valmistui 0-virheluovutuksena ja työmaalla sattui 0 tapaturmaa.

2 000 ihmisen asumisen, palveluiden ja työnteon korttelialue

Kortteliin rakennetaan kaikkiaan noin 650 asuntoa ja korttelin toteuttaminen tapahtuu luontevasti vaiheittain.

Uusi kortteli sitoo uudet ja vanhat osat yhteen ja korostaa kaupunkilaisten vapaata liikkumista alueella sekä yhteisten tilojen ja toimintojen merkitystä. Taloilla on pihakansien alta yhteys toisiinsa, pysäköintikellariin ja A-torniin. Sisäiset yhteydet luovat kortteliin luontevia kohtaamispaikkoja.

Korttelin valttina keskeinen sijainti

Helsingin Munkkivuoressa Huopalahdentien ja Lapinmäentien kulmassa sijaitseva kortteli Lapinmäentie 1 liittyy Niemenmäen ja Munkkivuoren asuinalueisiin. Sillä on hyvä sijainti Kangaspellon puiston vieressä. Kohdassa, jossa puisto liittyy kortteliin, alkavat vapaat yhteydet Pikku Huopalahteen sekä Talin urheilupuistoon. Uusilla asukkailla on siis loistavat yhteydet sekä luontoon ja harrastuksiin, että muualle Helsinkiin.

 

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit