Pieni suuri kaupunki kehittyy – Aleksinkaarre harjakorkeudessa

Asuminen

Pieni suuri kaupunki kehittyy – Aleksinkaarre harjakorkeudessa

Keravan keskustan rakennustyöt etenevät hyvässä tahdissa. Aleksinkaarteen asuinkerrostalo rakentuu Keravan uuteen keskustakortteliin viime syksynä avatun kauppakeskus Karusellin viereen hyvien palveluiden äärelle. Talon arvioitu valmistumisaika on lokakuussa 2019.

Kauniina kesäpäivänä harjannostajaisia on kokoontunut viettämään koko joukko innokkaita tulevia asukkaita. Harjannostajaisten yhteydessä kutsuvieraille tarjoutuu mahdollisuus työmaakierrokseen. Asunnon ostaneet tai varanneet juhlavieraat pääsevät nyt ensimmäistä kertaa tutustumaan kohteen malliasuntoon ja tunnustelemaan, miltä tulevassa kodissa tulee näyttämään. Kohteen pääsuunnittelija on arkkitehti Hannu Jaakkola.

”Aleksinkaarteen suunnitelmissa on pyritty korkeatasoiseen kerrostaloasumisratkaisuun. Toiminnalliset, muuntojoustavat, esteettiset, tekniset ja taloudelliset vaatimukset on ratkaistu tasapainoisesti huomioiden kohteen arvokas säilyminen ja käytön aikaisen huoltotarpeen minimoiminen. Ratkaisuissa on huomioitu, että asunnot soveltuvat eri-ikäisten ja eri elämäntilanteessa olevien asukkaiden muuttuviin tarpeisiin. Rakennuksen sisäänkäyntiin kiinnitetään erityistä huomiota: se juhlistaa asukkaille kotiintulon tapahtumaa”, kohteen arkkitehti Auli Linerva Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkolasta kertoo.

Aleksinkaarre on ensimmäinen tontille rakennettavasta neljästä kerrostalosta. Kahdeksankerroksiseen asuintaloon valmistuu yhteensä 80 asuntoa, joiden joukossa niin 30 neliön yksiöitä kuin reilunkokoisia perheasuntojakin. Osana Keravan keskustan perusteellista uudistamista SRV rakentaa kauppakeskuksen viereen yhteensä neljä asuinkerrostaloa vuoteen 2022 mennessä.

”Kaupungistuminen jatkaa kovaa vauhtia kasvukeskuksiin, ja Kerava on erinomainen paikka pääkaupunkiseudun kupeessa. Hyvien raideliikenneyhteyksien varrella sijaitseville palveluille riittää kysyntää ja Keravan keskusta sopii kokemuksiemme mukaisesti mitä parhaiten tällaiselle kaupunkikeskustahankkeelle. Rakennamme parhaillaan satoja uusia koteja Keravalle. Pieni suuri kaupunki todella pitää paikkansa tänä päivänä”, kertoo SRV:n asuntoliiketoiminnan johtaja Antero Nuutinen.

Keravan ilme muuttuu merkittävästi tulevina vuosina, kun keskustan korttelit nousevat uuteen kukoistukseen. Vasta valmistunut Kauppakeskus Karuselli ja sitä ympäröivät uudet asuintalot tuovat kävelykadun varteen tuulahduksen urbaaneista kaupunkikortteleista. Aikaa kestävää arkkitehtuuria, viimeisteltyjä katu- ja aukiotiloja sekä viihtyisiä kohtaamispaikkoja käsittävä Keravan keskusta tarjoaa edellytykset hyvälle elämälle. Uusi, elävä keskusta-alue yhdistää palvelut ja asumisen ainutlaatuisella tavalla.

Jaa sivu

Aleksinkaarteen asunnot nyt myynnissä

Aleksinkaarteen asunnot nyt myynnissä

Aleksinkaarre sijaitsee uudessa keskustakorttelissa, viihtyisän kävelykadun varrella, lähellä kaikkia palveluja. Vieressä komeilee moderni kauppakeskus Karuselli.

Tutustu asuntoihin

Samankaltaiset artikkelit