Paulus viihtyy tornihankkeiden ytimessä

Rekrytointi

Paulus viihtyy tornihankkeiden ytimessä

Tiedonjanoinen Paulus Nevalainen on tehnyt opintoja sekä harjoitteluja ja osa-aikaisia töitä toisen perään SRV:llä ja kehittynyt niiden lomassa korkearakentamisen ammattilaiseksi. Kertyneelle osaamiselle on kysyntää, ja hän työskentelee nyt tornihankkeiden keskiössä Kalasatamassa.

Rakentamisen konkreettisuus toi alalle

Pauluksella itsellään ei ollut aiempaa kokemusta rakennusalan tehtävistä, kun hän päätti hakea opiskelemaan Metropolian rakennusmestarilinjalle. Hänellä oli kuitenkin muutamia tuttuja ollut alalla, joten pientä hajua oli jo siitä, mihin oli ryhtymässä. Rakennusalan konkreettisuus kiehtoi Paulusta. Rakennusmestariopintojen edetessä myös tiedonnälkä kasvoi ja Paulus päätti vaihtaa opintolinjaansa rakennusmestarista insinöörilinjalle, jossa hän syventyi rakentamisen projektinhallintaan.

SRV:llä Paulus aloitti Niittykummussa asuntotyömaalla työnjohtoharjoittelussa kesällä 2018. Seuraavat kesät Paulus vietti SRV:llä harjoitteluissa ja muun vuoden osa-aikaisena työnjohtajana opintojen ohella. Niittykummun asuntotyömaa vaihtui tornitalo Loistoon Kalasatamassa. Valmistumisensa jälkeen Paulus jatkoi keväällä 2020 vakituisena työnjohtajajana ja eteni siitä työmaainsinööriksi.

Lopulta myös Loisto valmistui syksyllä 2021. ”Loiston valmistuminen oli hieno hetki. Olin alusta asti mukana hankkeessa, ja oli upeaa saattaa kaikki omat työt ja vastuut ajallaan valmiiksi ja kuntoon sekä nähdä erinomainen lopputulos”, Paulus kuvailee.

Rakentamisen näköalapaikalla

Loiston jälkeen Paulus siirtyi tornitalojen tuotannon suunnitteluun tekemään pohjustavia töitä tuleville tornihankkeille, eli käytännössä projekti-insinöörin tehtäviä liittyen tuotannon suunnitteluun ja suunnittelunohjaukseen. Pauluksen päivään kuuluu nykyään paljon erilaisia suunnittelukokouksia, joissa suunnitellaan tornitaloja, sekä tutkimustyötä, miten erilaiset kehitysratkaisut voisivat toimia meidän tornitaloissamme.

”Ennen kuin tornitalon rakentaminen alkaa, olen mukana suunnittelemassa, miten tornit toteutetaan konkreettisesti tuotannon näkökulmasta. Kun tornitalon rakentaminen lähtee liikkeelle, olen vielä mukana tukemassa ja viemässä korkearakentamisen osaamista eteenpäin”, Paulus kuvailee.

Pauluksen mielestä parasta on ollut ehdottomasti se, että hän pääsee niin kattavasti näkemään rakentamisen esiripun taakse: ”Pääsen oikeasti käyttämään mielikuvista ja ajattelemaan laatikon ulkopuolelta sekä kehittämään uusia ideoita ja ratkaisuja.”

Harjoittelija ei ole vain yksi ratas koneistossa

Paulus oli aikanaan kuullut tutuiltaan ja koulukavereiltaan positiivisia asioita SRV:stä työnantajana. SRV:llä otetaan huomioon, että harjoittelija ei ole vielä valmis paketti työmaalla, vaan jokaisen kanssa yksilöllisesti käydään läpi, mitä kaikkea tämä haluaa oppia. Harjoittelun aikana pyritään antamaan mahdollisimman laaja näkymä työmaalla työskentelystä ja mahdollisuus päästä tekemään hyvin erilaisia tehtäviä.

“Pääsin itse harjoittelussani todella nopeasti sisälle työporukkaan ja tunsin välittömästi olevani osa tiimiä. Esimiehet antoivat aikaa eikä tullut tunnetta, että olisin ’vain’ harjoittelija”, Paulus kertaa alkuaan SRV:llä. Paulus koki olevansa tärkeä osa työmaan porukkaa, mikä motivoi myös tekemään työnsä hyvin.

Yksin ei jää koskaan, vaan apua saa aina tarvittaessa ja kaikki kannustavat kyselemään. Pauluksen neuvo tuleville harjoittelijoille onkin melkeinpä klisee mutta täyttä asiaa: ”Tärkeintä on näyttää halunsa oppia. Kukaan ei odota sinulta muuta kuin oikeaa asennetta eli oppimisen nälkää ja himoa ja halua kehittyä tulevaisuuden osaajaksi. Kysy rohkeasti, ota asioista selvää ja ole avoimin mielin, niin kaikki menee hyvin ja pääset pitkälle. Meillä on matala kynnys ja rento henki, ja saa olla oma itsensä. Ehdottomasti suosittelen hakemaan mukaan SRV:läiseksi”, Paulus kuvailee.

Oma osaaminen kehittyy jatkuvasti

Paulus kokee itsensä etuoikeutetuksi, koska on päässyt mukaan niin haastaviin ja upeisiin pioneerihankkeisiin kuin Kalasataman tornitalot. Kunnianhimoisten asioiden tekeminen voi tuntua alkuun pelottavalta ja haastavalta, mutta kun työhön ryhtyy, kehittyy ja fiilis on mahtava.

”En olisi itse kehittynyt yhtä paljon, jos en olisi päässyt näin haastaviin projekteihin mukaan. Oppimisen kaari SRV-urani aikana on ollut käsittämätön ja on todella siistiä huomata, mitä kaikkea olen oppinut näiden vuosien aikana. Työmaaorganisaatiomme laittaa kehittymään, kannustaa ja sparraa sekä puskee eteenpäin”, Paulus kertoo.

Paulus kokee, että työmaalla on arvostava ilmapiiri ja jokaisen työllä ja osaamisella on merkitystä: ”On hienoa, että olen päässyt näyttämään omaa asennettani ja osaamistani.” Pauluksen tiedonjano ja oman osaamisen kehittäminen ei rajoitu vain työpaikalle, vaan lisäksi hän aloitti jatko-opinnot töiden ohella rakennustekniikan maisteriohjelmassa Aalto-yliopistossa syksyllä 2021.

Kalasataman torniporukasta on tullut vuosien saatossa Paulukselle erittäin tärkeä: ”Meillä on niin hyvä yhteishenki ja porukka, joiden kanssa olemme enemmänkin kuin työkavereita, ihan oikeita frendejä.”

Jaa sivu

Hae meille harjoitteluun

Hae meille harjoitteluun

SRV:n harjoitteluhaku on tarkoitettu rakennusalan amk- ja yliopisto-opiskelijoille. Etsimme vuosittain harjoittelijoita SRV:lle pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan lisäksi myös Oulun sekä Turun alueyksiköiden työmaille.

Tutustu harjoitteluhakuumme
Tule rakentamaan kanssamme!

Tule rakentamaan kanssamme!

Haemme rakentamisen ammattilaisia pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.

Katso avoimet työpaikat

Samankaltaiset artikkelit