A Bloc tuo uutta sykettä Otaniemen kampukselle

Kaupunkien kehittäjä

A Bloc tuo uutta sykettä Otaniemen kampukselle

Otaniemen tiedeyhteisön kaupallinen palvelutarjonta mullistuu kertaheitolla, kun tänään vietetään uuden kauppakeskus A Blocin avajaisia Aalto-yliopiston kampuksella. Metroaseman yhteyteen rakennettuun kauppakeskukseen on tehty monipuolisesti tiloja päivittäistavarakaupalle, erikoisliikkeille ja ravintoloille.

SRV käynnisti kauppakeskuksen tilojen rakentamisen helmikuussa 2016 ja heinäkuun lopussa 2018 kohde luovutettiin tilaajalle. Työmaapäällikkö Eero Laakso on tyytyväinen lopputulokseen. ”Suuresta koostaan huolimatta rakennus sulautuu ympäristöön täydellisesti ja näyttää siltä, kuin se olisi aina ollut siinä. Metroaseman toinen sisäänkäynti sijoittuu suoraan kauppakeskukseen, mikä aiheutti hieman rakennusteknisiä haasteita yhteensovittamisessa. Myös työskentely ahtaalla tontilla toi omat haasteensa. Hyvällä yhteistyöllä näistä kuitenkin selvittiin.”

Rakennukselle on saavutettu A-energialuokka hyödyntämällä sekä geo- että aurinkoenergiaa. Kauppakeskuksen katolla on yli 2000 m2 aurinkopaneeleja, ja maaperään poratut 75 maalämpökaivoa pitävän huolen rakennuksen lämmityksestä ja viilennyksestä.

”Parhaimmillaan työmaalla työskenteli 250 henkilöä. Tämän kokoisella työmaalla työturvallisuus on onnistumisen edellytys.  Läpi hankkeen työturvallisuus oli korkealla tasolla, ja työmaamme voittikin ykkössijan vuoden 2017 yrityksen sisäisessä työturvallisuuskilpailussa. Hankkeen aikana teimme yhteensä 120 TR-mittausta, joiden keskiarvo kautta linjan oli 96%”, Eero Laakso kertoo.

Kuva: Mikko Raskinen, Aalto-Yliopisto

Kampusalueen uusi sykkivä sydän

Kauppakeskus on osa SRV:n alueelle toteuttamaa suurta rakennushanketta. Tänä kesänä valmistui myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Väre-rakennus, joka avataan syyskuussa 2018. Rakennukseen tulee monikäyttöisiä opetus- ja työtiloja kaikkiaan neljä kerrosta, yhteensä 33 000 neliömetriä. Lähes 9 500 neliömetriä laajuiset Kauppakorkeakoulun tilat puolestaan valmistuvat loppuvuodesta 2018 ja ne otetaan käyttöön alkuvuodesta 2019. Hanke on toteutettu allianssihankkeena SRV:n ja Aalto-yliopistokiinteistöjen kanssa.

A Blocin ovet avautuvat sopivasti uuden lukuvuoden aluksi. Kauppakeskuksen ainutlaatuinen sijainti innovaatioyliopiston ytimessä mahdollistaa uudenlaisen yhteistyön keskuksen kehittämisessä. Entä mitä tuumaavat kampuksen opiskelijat sekä alueen asukkaat ja työntekijät uudesta kauppakeskuksesta? Lyhyt katugallup osoittaa, että kauppakeskuksen palvelut ovat tervetullut uudistus. Metro tuo suoraan kampukselle, ja aamupalan voi ostaa kätevästi mukaan. Kauppakeskuksesta löytyy useampi eri ravintolavaihtoehtoja, ja toiseen kerrokseen avattu urheilukeskus Esport tuo kivaa vaihtelua alueen liikuntatarjontaan.

sisäänkäynti_abloc

Tutustu kauppakeskukseen A Blocin nettisivuilla.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit