Omakotitalosta torniin — Kalastaman tornien asumisen vaivattomuus houkuttelee

Asuminen

Omakotitalosta torniin — Kalastaman tornien asumisen vaivattomuus houkuttelee

Kun lapset aikuistuvat, arki muuttuu ja muutto vaivattomaan kerrostaloon alkaa kutkuttaa mieltä. Majakkaan muuttava Elise kertoo, miksi hänellä omakotitalo vaihtuu nyt tornitaloon:

– Olen 30 vuotta asunut 250-neliöisessä omakotitalossa, josta nyt muutan 63 neliöön. Tärkeimmät syyt ovat lyhyt työmatka keskustaan, ilman että tarvitsee värjötellä bussipysäkillä. Aivan keskeistä se on, että pääsi hyvien liikenneyhteyksien päähän — ykkösasia!

– Toinen asia on se, että asunto on uusi. Uusi on turvallinen, huoleton, eikä tarvitse murehtia putkiremonteista. Voit luottaa siihen, että rakennus on korkealaatuinen eikä sieltä tule mitään yllätyksiä. Helppo asumismuoto.

Kolmanneksi syyksi Elise listaa palveluiden läheisyyden: ei ainoastaan ruokakauppa, posti ja terveyskeskus, vaan kokonainen kauppakeskus kaikkine palveluineen.

– Tulen todennäköisesti käyttämään ravintolapalveluita. Tuskin kokkailen mitään. Eli siihen nähden asuntoni keittiö on jopa ylimitoitettu!

Uusi koti Majakassa

Vasta rakentuva, upouusi koti on mahdollistanut myös Elisen toiveiden huomioonottamisen jo kauan ennen muuttoa.

– Koska olin rakennusvaiheessa mukana, teetin asuntoon myös muutamia muutoksia, mm. lasihuoneen ja keittiön välisen lasin avattavaksi. Kaikissa standardikeittiöissä yhdelle seinälle jäi hieman hukkatilaa peitelevyjen taakse. Otin tilat käyttöön ja saan 70 cm lisää pöytä- ja kaappitilaa — siihen tulee aamiaiskeittiöpiste.

Kaikkiin Majakan asuntoihin on suunniteltu viherhuone, joka voidaan laseilla erottaa muusta asuintilasta omaksi kokonaisuudekseen.

– Idea lasihuoneesta eli viherhuoneesta on erinomainen, se on parvekkeen kaltainen tila, jossa voi saada happea, mutta kun ilmansuunta ja merituuli tekevät sen, että avoparveke olisi turhan tuulinen, niin viherhuonekonsepti on hyvä kompromissi. Ja noin korkealla ei muutenkaan parveke ehkä ole tuulen takia realistinen. Moni asuu kuitenkin kesällä kesämökillä tai on poissa, niin tarve omaan parvekkeeseen voi olla aika vähäinen.

Monelle kodinostajalle maisema on yksi uuden asunnon tärkeimmistä elementeistä. Se on yleensä myös ensimmäinen asia, mikä tulee mieleen, kun puhutaan tornitaloista. Myös Eliselle maisema merkitsee paljon.

– On hyvin tärkeää, että ikkunasta on maisema. Ei sen väliä, onko se meri vai mikä, kunhan on maisema. Majakan mittapuulla en ole kovin korkealla, ”vain” 10. kerroksessa. Tärkeintä kuitenkin on, että eteen tulevien talojen välistä näkee kauas. Ihmisen pitää nähdä kauas!

Hiljaista ja turvallista asumista keskellä kaupunkia

Omakotitalossa asumisen hyvä puoli on se, ettei tarvitse kuunnella naapurien ääniä. Tällaiseen yksityiseen tottunut ilahtuu saapuessaan Majakkaan, sillä tornitalon asunnot on paloturvallisuuden takia kapseloitu ja samalla äänieristetty, joten oma rauha on taattu.

– Vaikka muutan kerrostaloon, pitäisi tällaisia tiettyjä kerrostalon ongelmia olla vähemmän. Paloturvallisuus on tuolla hyvin korkeatasoista ja onnettomuuteen varautumista on huomioitu. Turvallisuusaspektit yleensäkään. Uudessa talossa kaikki on luotettavaa, voidaan ajatella, että sinun elinaikanasi mikään ei mene rikki. Ei ole putkiremontin vaaraa, ei tarvitse varautua tällaisiin yllätyksiin.

Kun asuminen on turvallista, palvelut monipuolisia ja sijaintikin keskeinen, ei ole ihme, että Elisen pian eläkkeelle jäävä naapuri esitteli asuntonsa ”loppusijoituspaikkana”. Elise toteaa pilke silmäkulmassa, että sama pitää paikkansa hänenkin kohdallaan.

– Todennäköisesti en tule enää tuolta muuttamaan minnekään. Toivon että vahtimestari huolehtii, ohjaa minut takaisin oikeaan asuntoon, kun olen jo dementoitunut, enkä tiedä missä olen.
– Vakavasti puhuen, taloon muuttaa myös eläkeläisiä, joille asumismuoto mahdollistaa tulevaisuudessa kotipalvelutkin. Asunnot ovat myös valmiiksi aika esteettömiä. Moni on tullut sillä ajatuksella, että asunto on viimeinen, samoin ajattelen itsekin.

Maaseudun rauhaan Elise ei enää kaipaa.

– Eri asia, jos elämäntilanteeni muuttuisi radikaalisti ja muuttaisin pois Helsingistä. Täällä asuessa Majakasta pääsee hyvin töihin sekä huvituksiin — jos joskus pääsen eläkkeelle. Kyllä tämä on myös eläkeläisen paratiisi, ei vain meidän työikäisten!

Jaa sivu

Myynnissä Helsingin REDIn Loisto

Myynnissä Helsingin REDIn Loisto

Helsingin REDIn Loisto on nyt myynnissä. Loisto tulee kohoamaan 124 metrin korkeuteen. Asuintorniin tulee 32 kerrosta ja 249 huoneistoa. Helsingin REDIn Loisto rakennetaan valinnaiselle vuokratontille.

Lue lisää
Myynnissä Helsingin REDIn Majakka

Myynnissä Helsingin REDIn Majakka

Kalasataman asuintornit on kantakaupungin kiinnostavin kohde. Alueen ensimmäinen asuintorni, 134 metrin korkeuteen nouseva Majakka on valmistuessaan Suomen korkein asuinrakennus.

Lue lisää