Olisiko lenkkisauna 33. kerroksessa hyvä idea?

Asuminen

Olisiko lenkkisauna 33. kerroksessa hyvä idea?

REDIn esimmäisen asuintornin, Majakan tulevat asukkaat kokoontuivat tammikuun puolessa välissä jälleen pohtimaan tulevien yhteistilojensa käyttöä.

Pohdittavaa ja päätettävää tiloissa riittääkin. Kun tornissa on valtava määrä erilaisiin käyttötarkoituksiin suunniteltuja yhteistiloja, täytyy jokaisen tilan käytölle sopia selkeät säännöt. Täytyy myös muistaa, että Majakkaan tulee peräti 287 asuntoa. Yhteistiloja tulee siis käyttämään vähintään kuutisen sataa asukasta, joilla jokaisella on omat tavat, tottumukset ja mielipiteet.

Käyttäjien suuri määrä sekä halu tarjota mahdollisimman monelle mahdollisimman usein mahdollisuus vaikkapa grillihetkeen näköalaterassilla ohjasikin workshopin toimintaa. Johtoajatuksena oli se, että jokaiseen tilaan haettiin mahdollisimman suurta käyttöastetta. Majakkalaisten tahtotila on se, että asuintornin upeat yhteistilat olisivat mahdollisimman usein mahdollisimman monen majakkalaisen käytössä. Tyhjiä hetkiä tiloihin ei tahdottu, mutta toisaalta ei haluttu myöskään sitä, että tilat jäisivät vain muutaman ahkerasti varauskalenteria täyttävän aktiivisen asukkaan käyttöön.

Tässä hengessä ilmoille heitettiinkin ajatus viikottaisen lenkkisaunan järjestämisestä tornin 33. kerroksen toisessa terassisaunassa. Näin jokaisella Majakan asukkaalla olisi mahdollisuus nauttia näköalalöylyistä vaikka joka viikko.

Nyt järjestetyssä työpajassa esitettiin paljon ajatuksia siitä pitäisikö jokin tila olla varattavissa yksityiseen käyttöön vai pitäisikö sen olla jatkuvasti kaikkien vapaassa käytössä. Tulevissa yhteistilojen säännöissä haetaankin tasapainoa siihen milloin tilat ovat yhteisessä käytössä ja milloin varattavissa yksityistilaisuuksiin. Haemme sopivaa yhdistelmää monipuolisen käytön turvaamiseksi.

Juuri tästä syystä nyt esitetyistä ehdotuksista kootaan ja jäsennellään kaikille majakkalaisille suunnattu äänestyspaketti, jossa jokainen majakkalainen voi omalla mielipiteellään vaikuttaa siihen, millaiseksi REDIn ensimmäisen asuintornin yhteistilojen käyttö muodostuu. Se on jo selvää, että melkoista käyttöhalukkuutta näille uudentyyppisille yhteistiloille tuntuu riittävän.

 

Jaa sivu