Ojangon bussivarikon avajaisia juhlittiin Vantaalla

Kaupunkien kehittäjä

Ojangon bussivarikon avajaisia juhlittiin Vantaalla

Helsingin seudun linja-autoliikenteen käyttöön Hakunilan Ojankoon rakennettu uusi Itä-Vantaan bussivarikko vietti avajaisiaan kesäisen aurinkoisessa säässä perjantaina 6.8. 2021.

Tapahtuman avajaispuheessa Vantaan vs. kaupunginjohtaja Hannu Penttilä totesi uuden varikon olevan tärkeä osa Vantaan aluekehitystä. Uuden varikon myötä voidaan vanha aivan asutuksen vieressä oleva Hakunilan varikko purkaa ja sen tilalle voidaan rakentaa uusia asuintaloja ja näin auttaa Hakunilan kehitystä.

Penttilä toivoi myös, että uusia joukkoliikennevarikoita päästäisiin rakentamaan Vantaalle lisää lähivuosina. Eritysesti Helsingin ja Vantaan välille kaavaitua raitiotietä palveleva raitiovaunuvarikko tukisi osaltaan kestävää kehitystä myös Vantaalla.

Myöhemmin iltapäivällä varikon avautumista juhlistettiin avointen ovien tapahtumalla vastuullisesti turvaväleistä huolehtien. Iltapäivän ohjelma oli suunnattu erityisesti lapsiperheille. Bussivarikolla pääsi leikkimään, tutustumaan busseihin ja niiden pesu- ja huoltotiloihin sekä Kengurumeiningin musiikkiin.  Varsinaisen toimintansa Ojangon linja-autovarikko aloittaa toimintansa syyskuussa.

Mitä Ojangolle rakennettiin?

Ojangon varikko sijaitsee Länsimäentien ja Kehä III:n liittymän yhteydessä. Uusi varikko korvaa Hakunilan keskustasta poistuvan ahtaan ja asutuksen keskellä sijaitsevan bussivarikon ja mahdollistaa tehokkaan ja ympäristöystävällisemmän joukkoliikenteen järjestämisen.

SRV:n toteuttama hanke sisältää noin neljän hehtaarin kokoisen varikkoalueen 200:lle bussille tankkaus- ja latauspaikkoineen sekä huoltohallin, toimisto-osan ja bussien pesulinjaston rakentamisen. Alueelle rakennetun varikkorakennuksen pinta-ala on noin 3 600 bruttoneliömetriä.

Ojangon varikon 200 bussista liki puolet on sähköbusseja. Vantaan uusi runkolinja 570 Helsingin Mellunmäestä Aviapolikseen liikennöidään kokonaan sähköllä toimivilla nivelbusseilla.

Varikko on toteutettu Vantaan kaupungin kokonaan omistaman Kiinteistö Oy Kehäsuoran hankkeena. Varikkokiinteistön vuokraa Helsingin seudun liikenteen (HSL) kilpailutuksen voittanut liikennöitsijä Helsingin bussiliikenne Oy.

 

 

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit