Nykyajan kauppakeskus on palveleva kaupunkikeskus

Kaupunkien kehittäjä

Nykyajan kauppakeskus on palveleva kaupunkikeskus

REDI eroaa perinteisistä suomalaisista kauppakeskuksista. REDIssä on haluttu korostaa elämyksellisyyttä, viihtyisyyttä ja ajanviettomahdollisuuksia.

REDIssä palvelee 200 liikettä, 40 kahvilaa ja ravintolaa mutta tarjolla on myös uusia, ja yllättäviäkin vaihtoehtoja myös vapaa-aikaan. REDIssä on käden ulottuvilla ruokakaupat, vaateliikkeet, kahvilat ja ravintolat. Löytyy kampaamoa, apteekkia, kodinsisustusta ja muuta erikoisliikettä moneen lähtöön. Mutta valittavana on myös liikuntavaihtoehtoja kuten kiipeilyseinää ja seikkailupuistoa. Ostoslistassa voivat olla silmälasit, farkut, koristeita juhlaan, hyvä juusto ja suklaa – kaikki löytyvät REDIstä.

REDI on kaupunkikeskus, joka kutsuu ihmisiä viihtymään ja viettämään aikaa. Jos kiipeily ei kutsu tai lentäminenkään ei juuri nyt ole se juttu, niin voi vaikkapa vain kierrellä ympäriinsä paikassa, jossa kuljeskelu onnistuu. REDIssä kulku voi polveilla ja kulkija voi poikkeilla, – istahtaa, jos siltä tuntuu. Ehkä kahvikupposen jälkeen tekeekin mieli elokuviin.

Tämä kaikki on tulevaisuuden kaupunkielämää ja tulevaisuuden kauppakeskusta. Sen me olemme halunneet REDIssä sinulle rakentaa. Elämyksellistä ja palvelevaa kaupunkitilaa, sillä REDIssä on kaikki.

Alkuun on ladattu paljon

Ovet kantakaupungin elämyksellisimpään kauppakeskukseen avautuivat 20. syyskuuta. Avajaispäivänä REDIn ulkopuolella kiemurteli jono. Syyskuussa kauppakeskuksessa oli kaiken kaikkiaan 350 000 kävijää vaikka toiminnallisia päiviä oli kuukaudessa jäljellä vain 11.

Olemme saaneet REDIin odotustemme mukaisen kävijämäärän. Avajaisten jälkeenkin meillä on ollut ilo tavata päivittäin noin 20 000 kävijää REDIssä. Kävijämäärä on kokemuksemme mukaan odotetulla tasolla ottaen huomioon, että REDI on vasta avattu. Useita kauppakeskuksia avanneena tiedämme, että uuden kauppakeskuksen ylösajo kestää noin 2-3 vuotta. Ymmärrämme hyvin, että kauppakeskuksen ensihetket ovat jännittäviä ja odotuksen täyteisiä, sillä alkuun on ladattu paljon odotuksia.

Kestää kuitenkin aikansa, että ihmiset löytävät uuden kauppakeskuksen ja tekevät kauppakeskuskäynneistä osan omaa arkeaan.

REDI kehittyy yhteistyöllä

Se että uudesta kauppakeskuksesta tulee juuri minun kauppakeskukseni, vie aikaa. Meillä kaikilla on totutut reittimme ja ostos- sekä ajanviettopaikkamme. Niissä käyminen on osa tapojamme, jotka muuttuvat hitaasti. Yhteiseen tavoitteeseemme – kaikkia houkuttelevaan kaupunkikeskukseen – pääsemme yhteistyöllä.  Teemme yhteistyössä yrittäjiemme kanssa päivittäin töitä sen eteen, että ihmiset löytäisivät REDIn ja sen monipuolisen valikoiman palveluita.

Etsimme REDIssä yhdessä vuokralaisten kanssa ratkaisuja toiminnan parantamiseksi sekä tietenkin pidämme koko kauppakeskusta koskevia tilaisuuksia, joissa keskustelemme tulevista toimenpiteistä. Yhteinen tavoitteemme on tehdä REDIstä mahdollisimman hyvin kaupunkilaisia palveleva keskus, jossa vuokralaisilla on mahdollisuus harjoittaa kannattavaa liiketoimintaa. Teemme joka päivä töitä yhdessä tämän tavoitteen eteen.

Kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaitamme ja REDIä kehitetäänkin jatkuvasti myös saadun asiakaspalautteen avulla. Ideoimme aktiivisesti myös keinoja, joilla kävijät löytäisivät keskuksen entistä helpommin. Elämyksellisyys on meille tärkeä arvo REDIssä, mutta haluamme tietysti, että asiakkaiden on helppo saapua REDIin ja asioida liikkeissämme. Tätä varten olemme tehneet toimenpiteitä kuten parantaneet opastusta REDIn sisällä ja työ jatkuu yhdessä palkkaamamme palvelumuotoilijan kanssa. Käymme keskustelua kaupungin kanssa opasteiden parantamiseksi myös keskuksen ulkopuolella. Olemme myös tehostaneet markkinointia ja lisäksi olemme laajentaneet parkkiaikaa neljään tuntiin.

Kun kerralla avataan yli 60 000 m2 kaupallista tilaa, ja vasta varsinaisen avauksen jälkeen päästään kiinni todelliseen asiakaskokemukseen, tulee aina esiin asioita, joita voi kehittää. Positiivisena palautteena meille on kuitenkin kerrottu, että REDIn tunnelma on hyvä, palvelu- ja tuotevalikoima erinomainen, ja että REDIssä on erilaista, kansainvälistä otetta.

Uudenlainen kauppakeskus

REDI on pääkaupunkiseudun modernein ja huomiota herättävin kauppakeskus, monella tavalla Suomessa aivan uudenlainen. Se on ainoa kauppakeskus, joka sijaitsee meren äärellä  – ja silti sen kolmanteen kerrokseen pysähtyy metro.

Kalasataman alueen merellinen henki ja teollinen historia on haluttu pitää punaisena lankana REDIn arkkitehtuurissa. REDIn ainutlaatuinen arkkitehtuuri henkiikin alueen merellistä historiaa. Vaikutteet REDIn kauppakeskuksen pohjaratkaisuihin ja kauppakeskuksen saarekkeisiin on ammennettu teollisista ja merellisistä teemoista, alueen historiallista identiteettiä kunnioittaen.

Kaikki tiet vievät REDIin –  keskelle Helsingin kasvavinta aluetta

REDI sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella kohdassa, jossa kolme isoa valtaväylää risteävät johtaen autoliikenteen kaupunkiin pohjoisesta, idästä ja lännestä. Saavutettavuutta lisää erityisesti sijainti metroaseman kyljessä. Metrorata halkoo kauppakeskusta kolmannessa kerroksessa ja kauppakeskuksen auki ollessa metrolaiturilta pääsee suoraan kauppakeskukseen. Polkupyöräilijöitäkään ei ole unohdettu, sillä REDI on helposti saavutettavissa myös kevyen liikenteen väylää, Baanaa, pitkin.

REDI sijaitsee Helsingin Kalasatamassa alueella, jota rakennetaan voimakkaasti. Entinen satama- ja teollisuusalue on muuttunut 3 000 ihmisen kaupunginosaksi, ja lisää on tulossa. Koko Kalasatama valmistuu 2040 mennessä. Silloin asukkaita on 25 000 ja työpaikkoja 10 000. Uusien kotien lisäksi alueelle nousee useita isoja toimistoja.

Ostosten lomassa viipyilevä hetki puistossa

Meillä on hyvin ainutlaatuinen kokonaisuus tarjolla REDIn kävijöille. Kun nouset hissillä viidenteen kerrokseen, oletkin puistossa. Kaupunkiin johtavan valtaväylän, Itäväylän, päälle rakennettu puisto tuo kekseliäällä tavalla vihreyttä alueelle tarjoten keitaan ja hiljaisuutta ajatuksille.

Puistossa ilmentyy saaristomainen tunnelma ja puiston ympäristösuunnittelun lähtökohtana on ollut alueella muinoin sijainneet kalliosaaret sekä noin vuosikymmen sitten toimintansa lakkauttanut satama. Saaristoteemaan pohjautuvassa puistossa esiin tulee myös alueen teollinen tausta sekä kalastus.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit