Niittykumpu asukkaiden omin sanoin.

Asuminen

Niittykumpu asukkaiden omin sanoin.

”Rauhallinen tukikohta, josta pääsee nopeasti vilinään” – näin niittykumpulaiset kuvailevat aluetta

Niittykummun alue kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia, ja metro on tuonut sinne lisää liikettä. Kävimme kysymässä niittykumpulaisilta, millainen heidän asuinalueensa oikeastaan on.

Helena Hemmilästä tuli niittykumpulainen kesäkuun lopussa. Hän ei suunnitellut muuttavansa Helsingistä Espooseen, mutta Niittykummun puolesta puhui aivan ytimestä löytynyt vastavalmistunut asunto: tilava kaksio, jossa on iso parveke.

– Kotini on käytännössä metron päällä. Liikenneyhteydet ovat todella hyvät ja bussillakin pääsee, jos metro ei kulje. En olisi muuttanut Niittykumpuun, jos siellä ei olisi metroa, Helsingissä töissä käyvä Helena kertoo.

Myös lähellä olevat palvelut saavat Helenalta kiitosta. Hän tekee vuorotyötä ja silloin on tärkeää, että esimerkiksi ruokakauppaan pääsee joustavasti.

– Palvelut olivat lähellä myös aikaisemmassa kodissani, mutta eivät ihan näin lähellä. Niittykummusta pääsee helposti myös Isoon Omenaan tai Tapiolaan ostoksille eli Helsinkiin ei tarvitse lähteä. Itselläni oli alussa ikävä takaisin Helsinkiin, mutta se meni ohi.

Miljöö merkitsee Helenalle paljon, ja Niittykumpu saa häneltä kritiikkiä ”teollisesta” ympäristöstä. Alueen rakentaminen on vielä kesken, mikä näkyy muun muassa isoina työmaina. Kunhan työt valmistuvat, maisema näyttää aivan erilaiselta.

– Niittykumpu on hyvä asuinalue, suosittelen. Täältä puuttuu kiireinen kaupunkifiilis, mutta elämää on silti sopivasti.

”Aikaisemmin oli pelkkää metsää”

18 vuotta Niittykummussa viihtynyt Tuomo Vesala on nähnyt vuosien mittaan Niittykummun muutoksen. Vaimonsa kanssa kerrostalokodissa asuva Tuomo kuvailee ”vanhaa” Niittykumpua herrankukkaroksi, joka oli pelkkää metsää.

– Alue on muuttunut tosi paljon ja esimerkiksi koirani leikkimetsää ei enää ole. On tullut uusia palveluita ja metro. Omiin menoihini metro ei kuitenkaan vaikuta, sillä en juuri käytä sitä.

Muutoksista huolimatta Tuomo kuvailee Niittykumpua hyväksi ja rauhalliseksi asuinalueeksi, jossa on vielä väljää.

– Verrattuna vaikkapa Matinkylään Niittykummussa on hiljaista. Koulutkin ovat lähellä, opettajana työskentelevä Tuomo mainitsee.

”Meri on yllättävän lähellä”

Oona Nikula on asunut Niittykummussa suunnilleen koko ikänsä eli 27 vuotta. Nyt hänen kotinsa on Niittykummun Tontunmäessä, jossa hän asuu miehensä ja pienen Paulus-pojan kanssa.

– Aikaisemmin alueella oli enemmän luontoa ja metsää, ja lapsen kanssa kaipaisin niitä vieläkin rakennettujen leikkipuistojen lisäksi, Oona myöntää.

– Mutta koulut ovat lähellä ja liikenneyhteydet ovat hyvät. Nyt pystyn ottamaan polkupyörän mukaan metroon, bussissa se ei onnistu.

Perhe viihtyy Niittykummussa niin hyvin, että muuttosuunnitelmia ei ole. Tosin Oona haaveilee omasta pihasta, joten uuden kodin etsintä saattaa olla edessä jossain vaiheessa – paras vaihtoehto olisi, jos se silloin löytyisi samalta alueelta.

– Niittykumpu on mukava alue. Merikin on yllättävän lähellä, kun lähtee lenkkeilemään.

”Ei liikaa hulinaa tai ihmisiä”

Espoo on tullut Eetu Nykäselle perin pohjin tutuksi, sillä hän on vuosien mittaan muuttanut useita kertoja kaupungin sisällä. Nyt yhteinen koti tyttöystävän kanssa on Niittykummussa.

– Olen aina ajatellut, että jos saisin vapaasti päättää, haluaisin asua joko Niittykummussa tai Tapiolassa. Olemme asuneet Niittykummussa nyt puoli vuotta.

Niittykumpu on Eetulle tuttua seutua ja esimerkiksi hänen vanha yläasteensa on ihan lähellä. Hän kuvailee Niittykumpua rauhalliseksi alueeksi.

– Tämä on hyvä tukikohta, josta pääsee tarvittaessa helposti kulkemaan eri puolille. En halua ympärilleni hulinaa ja hirveää ihmismäärää, mutta toisaalta en halua asua liian syrjässä, Eetu sanoo.

– Niittykumpu sopii hyvin esimerkiksi perheille. Täällä on paljon urheilumahdollisuuksia ja hyvät lenkkeilymaastot, rantakin on ihan lähellä.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit