Naistenklinikan peruskorjaus palvelee koko perhettä

Rakentaminen palveluna

Naistenklinikan peruskorjaus palvelee koko perhettä

Meilahden sairaalakampuksella sijaitsevan Naistenklinikan L-osan peruskorjaus ja laajennus valmistui loppuvuodesta 2016 ja toiminta uusituissa tiloissa alkoi maaliskuussa 2017. Remonttia odotti kovasti etenkin sairaalan henkilökunta.

“Vanhat ahtaat tilat ja huono ergonomia tuottivat ongelmia. Osa huoneista oli ikkunattomia ja niissä oli hankala liikkua. Esimerkiksi soittokellon kuittaaminen sängyn takaa oli vaikeaa”, 30-vuotisen uran Naistenklinikalla tehnyt kätilö Jaana Runnakko-Koponen kertoo.

Remontin aikana 4. kerroksen väistötiloissa toimi neljä synnytyssalia ja kaksi tarkkailuhuonetta. Sairaalarakentamisessa ympäristö ja häiriöherkkä toiminta toivat omat haasteensa, mutta kaikki haittavaikutukset toiminnalle pidettiin niin vähäisinä kuin mahdollista. Erityistä huomiota kiinnitettiin pölynhallintaan.

“Sairaalan arki pyöri remontin ajan mukavasti. Yksi kätilöistämme oli päätoimisesti mukana työmaaprojektissa. Ajoittain meille myös esiteltiin valmistuneita tiloja”, Runnakko-Koponen kertoo.

Naistenklinikasta tehtiin parhaalla mahdollisella tavalla synnytyksiä, leikkauksia ja vastasyntyneiden tehohoitoa palveleva sairaala. Nyt käytössä on 22 synnytyssalia, joista kuudessa on amme vesisynnytyksiä varten. Uusituissa tiloissa on myös kuusi tarkkailuhuonetta ja kolme sektiosalia. Koko perhe siirtyy sektion jälkeen perheheräämöön. Synnyttäjien salongissa perheen vointia tarkkaillaan ennen kotiin tai perhepesähotelliin siirtymistä.

“Uudet huoneet ovat tilavia ja viihtyisiä. Kaikki tarvittavat välineet ovat käden ulottuvilla. Nykyaikaisissa tiloissa voimme tarjota synnyttäville perheille parempia palveluita, ja myös me ammattilaiset viihdymme paremmin”, kätilö kiittelee.

Juttu on alunperin julkaistu vuoden 2017 vuosikertomuksessa

Jaa sivu

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit