Muutto Majakkaan kantakaupungin huipulle kesällä 2019

Asuminen

Muutto Majakkaan kantakaupungin huipulle kesällä 2019

SRV:n Helsingin Kalasatamaan toteuttaman kahdeksan tornitalon ja kauppakeskuksen muodostaman kokonaisuuden ensimmäisen tornitalon, Majakan, uusiin koteihin päästään muuttamaan kesä-heinäkuun  2019 aikana. Hankkeen alkaessa Majakan arvoitu valmistumisaika oli toukokuussa 2019. Näin mittavan hankkeen toteuttaminen edellyttää, että seuraamme aikataulujamme tarkasti. Tarvetta aikataulun tarkentamiseen ovat tuoneet mm. julkisivuasennukset, jotka pysäytettiin kesällä SRV:n oman laadunvalvonnan julkisivuelementeissä havaitsemien puutteiden vuoksi. VTT:n asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä tehtyjen huolellisten selvitysten sekä onnistuneiden korjaustoimenpiteiden ansiosta asennukset ovat jälleen käynnissä. Syksyn tuuliolosuhteet ovat myös haitanneet nostotöitä jonkin verran. Päivitetyssä aikataulussa on huomioitu myös tämän erityislaatuisen kohteen vaatima tavanomaista pidempi muuttoaika.

134 metrin korkeuteen nouseva Majakka on valmistuessaan Suomen korkein asuinrakennus. Sisustusarkkitehdin suunnittelemat asunnot ja huikealla näköalalla varustettu monipuolinen klubitila 33. kerroksessa tarjoavat hienoja maisemia ja koteja, joiden jokainen neliö on piirretty tehokkaaksi ja viihtyisäksi. REDI on kantakaupungin kiinnostavin kohde. Alueelle nousevat tornitalot ja kantakaupungin elämyksellisin kauppakeskus muodostavat ennennäkemättömän kokonaisuuden.

 

REDI kehittää kaupunkia

REDI on Suomessa poikkeuksellinen ja ennennäkemätön rakennushanke. Rakennamme REDIssä sekä kaupunkikuvallisesti että kaupunkikehityksen näkökulmasta merkittävää kohdetta. REDI rakentuu merkittävää liikenteelliseen solmukohtaan ja Kalasataman metroaseman päälle kohtaan, jossa julkisen liikenteen hyödyntäminen on helpompaa kuin missään muualla Suomessa. Kauppakeskuksen auki ollessa metrolaiturilta pääsee suoraan kauppakeskuksen kolmanteen kerrokseen. Metron kautta koko eteläinen raideliikenneverkosto on helposti tavoitettavissa. Metrolla esimerkiksi matka Kalasatamasta Espoon Tapiolaan kestää vain 20 minuuttia.

REDI-kokonaisuudessa rakentamisen kannalta erityistä on kahdeksan huomattavan korkeaa tornitaloa yhdistettynä liiketiloiltaan 64 000 neliön kauppakeskukseen ja sijainti haasteellisessa kohdassa metron sekä kaupunkiin johtavien valtaväylien risteyskohdassa. Samalla kun tornirakentaminen etenee kauppakeskuksen katon tasolta ylöspäin, on alapuolella toimiva kauppakeskus.

REDIssä kyse ei ole vain tornitaloista vaan kokonaisen uuden kaupunginosan rakentamisesta. Kalasataman korkealle nousevat tornitalot, yhteisöllisyyttä tukeva ympäristö, hyvät liikenneyhteydet ja helposti saatavilla olevat palvelut ovat merkittävä osa uudenlaista kaupunkikuvaa. Rakennusprojektin ainutlaatuinen sijainti keskellä elävää kaupunkia on luonut rakentamiselle niin mahdollisuuksia kuin haasteitakin

 

Asumisen palveluja arkea helpottamaan

Samalla kun rakennamme Suomen korkeinta asuintornitaloa, rakennamme myös asumisen palveluja uudelle tasolle. Älykkäillä ja arkea helpottavilla ratkaisuilla voimme tarjota mahdollisimman vaivattoman ja tasokkaan tavan asua.

REDIssä palvelut ovat lähellä ja helposti käytettävissä. Kodeista on vain hissimatka alas, ja kauppakeskus palveluineen levittäytyy ympärillä. REDIssä asuminen ja palvelut on yhdistetty tavalla, jota Suomessa ei ole ennen nähty. Teemme jatkuvaa palvelukehitystä REDI kauppakeskuksen toimijoiden kanssa tarjotaksemme tornien asukkaille sujuvuutta ja helpotusta arkeen.

Pääsisäänkäynnin aulassa palvelee Majakan asukkaita aulahenkilö. Aulahenkilö mm. neuvoo yhteistilojen käytössä, opastaa vieraita ja auttaa arjen asioiden hoitamisessa. Pakettien vastaanottamista ja lähettämistä helpottaa 5. kerroksessa sijaitseva Postin pakettilokerikko. Talon älykkäitä järjestelmiä edustaa muun muassa näytöllinen ovipuhelin, jolla voit tilata hissin valmiiksi ja säästää odotusaikaa aamukiireessä. Yhtä helposti päästät vieraat sisään, jolloin hissi automaattisesti ohjautuu heitä vastaan aulaan.

 

Laatu edellä

REDI-kokonaisuutta rakennetaan vielä pitkään. Rakentamisen kokonaisaikataulu ulottuu aina vuoteen 2023 saakka. ”REDI-hankkeessa on poikkeuksellisen pitkä kokonaisaikataulu hankkeen laajuudesta johtuen. Pitkissä rakennushankkeissa aikataulujen tarkentaminen voidaan joskus nähdä tarpeelliseksi”, Nuutinen kertoo.

Työt Majakassa ovat edenneet hyvin koko ajan. Syyskuun lopussa Majakan rakentamisessa saavutettiin merkittävä rajapyykki, kun valoimme ylimmän, 35. kerroksen lattian Majakkaan. Majakka on nyt siis lähes harjakorkeudessaan. Parhaillaan on käynnissä ylimmän kerroksen teräsrakenteinen asennus.

Vaikka olemme saaneet nauttia hienoista syyskeleistä, on pariin viimeiseen viikkoon osunut myös useita tuulisia päiviä, jolloin julkisivuelementtejä ei ole päästy nostamaan. Seuraavien viikkojen aikana tavoitteenamme on saada julkisivuelementit 20-26. kerroksiin paikoilleen. Elementit on nyt asennettu 25. kerrokseen asti.

Kokonaisuuden ensimmäiset osat REDI kauppakeskus sekä 2000 auton pysäköintitilat avautuivat sovitun mukaisesti syyskuussa 2018.

 

Kuhinaa Kalasatamassa

REDI sijaitsee yhden Suomen voimakkaimmin kehittyvän alueen sydämessä. Kalasatamaa rakennetaan vielä melkein pari kymmentä vuotta ja vuonna 2040 alueella on 25 000 asukasta ja 10 000 työpaikkaa.

Suomen tiheimmin asutun alueen viereen avatun REDI kauppakeskuksen välittömässä läheisyydessä asuu noin 60 000 ihmistä, ja sen koko vaikutusalueella yli 500 000 ihmistä, kolmannes koko suur-Helsingin asukkaista. REDI sijaitsee kolmen ison valtaväylän risteyskohdassa, ja metro pysähtyy päivittäin 500 kertaa kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa. Sekä kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa, että katutasossa pysähtyy useita bussilinjoja. Kymmenen minuutin kävelymatkan sisällä on 45 000 työpaikkaa.

 

Ratkaisuja myös Kalasataman hengen mukaisesti

REDI torneineen on rakennuskokonaisuus keskellä Kalasatamaa, jossa käytetään tulevaisuuden älykkäitä energiaratkaisuja. Älykäs alue edellyttää myös kiinteistöiltä älykkäitä ratkaisuja. Vastuullisena kaupunkikeskusten kehittäjänä tuemme Helsingin kaupungin Kalasataman alueelle asettamia tavoitteita. Kalasatamaan rakennetaan älykäs energiajärjestelmä, joka mahdollistaa mm. kysynnänjouston ja paikallisen uusiutuvan sähköntuotannon.  Alueen tavoitteiden mukaisesti REDIn kahdeksaan tornitaloonkin tulee ekologisuutta edistäviä teknisiä järjestelmiä. Asuinhuoneistoihin kuuluu vakiona älykodin keskusyksiköt, jotka mahdollistavat kodin älykkään ohjauksen, kuten valaistuksen tai pistorasioiden ohjauksen ja mittaroinnin. Älykotiyksikön ja huoneistokohtaisten mittarien avulla myös mitataan ja kuvataan asukkaalle huoneiston sähkön ja veden kulutusta. Lisäksi saunallisiin asuntoihin on asennettu ohjausreleet mahdollistamaan kiukaiden tehonrajoitus sähkön kysyntäjouston toteuttamiseksi.

Jaa sivu