Muuntojoustava monitilatoimisto suunnitellaan yrityksesi tarpeisiin

Toimitilat

Muuntojoustava monitilatoimisto suunnitellaan yrityksesi tarpeisiin

Työterveyslaitoksen mukaan monitilatoimiston konsepti on syntynyt vastauksena joustavien ja muunneltavien toimitilojen kasvavaan tarpeeseen.

Tietotyön jatkuva lisääntyminen, digitalisaation tuomat muutokset ja uudenlaiset työn tekemisen tavat ovat vaikuttaneet vahvasti siihen, että monien yritysten on mietittävä myös toimitilojaan kokonaan uudesta näkökulmasta.

Oman lisänsä yritysten toimitilapohdintoihin on tuonut tänä keväänä koronaepidemia ja yrityksissä mietitään nyt, miten jatkossa toimitaan työpaikoille palattaessa ja millaiset toimitilat palvelevat parhaiten työn tekemistä turvallisesti.

Yhtenä ratkaisuna uudenlaisiin toimitilatarpeisiin voi olla monitilatoimisto, joista on puhuttu jo vuosia. Mutta mitä niillä oikeastaan tarkoitetaan ja sopisiko monitilatoimisto juuri sinun yrityksellesi?

– Kuten kaikkien tilojen suunnittelussa, myös monitilatoimistojen kohdalla kaikki lähtee käyttäjän tarpeiden määrittelystä. Kannattaa rohkeasti lähteä miettimään sitä, millaisia toimintoja ja tarpeita juuri sinun yritykselläsi on, ja millaiset toimitilat palvelevat parhaiten teidän tavoitteitanne, toteaa arkkitehti (SAFA) ja sisustusarkkitehti (SIO) Jari Inkinen Sisustusarkkitehdit Gullstén–Inkinen Oy:stä.

Tilojen käytön tehostaminen, työn tehokkuuden kasvattaminen ja työntekijöiden hyvinvoinnin lisääminen ovat varmasti monien yritysten tavoitteina, kun uusien toimitilojen miettiminen on ajankohtaista.

– Monitilatoimisto konseptina voi olla toimiva ratkaisu hyvinkin erityyppisille- ja kokoisille yrityksille. Keskeinen idea on siinä, että erilaisille työtehtäville on varattu riittävästi omanlaisiaan tiloja ja työntekijät voivat itse valita, missä työtään tekevät, kertoo Inkinen.

Tyypillisesti monitilatoimistossa on muun muassa seuraavia tiloja:

  • avointa työtilaa
  • nimettyjä ja/tai nimeämättömiä työpisteitä
  • puhelinkoppeja
  • hiljaisia tiloja, joihin mahtuu pöytä ja tuoli keskittymistä vaativille töille
  • pieniä 2-4 hengen neuvottelutiloja
  • tiloja ryhmätyöskentelyä varten sekä
  • kohtaamispaikkoja erityyppisille epävirallisen yhteistyön tilanteille

Etsitkö uutta toimitilaa? Olisiko monitilatoimisto yrityksellesi sopiva ratkaisu? Ota yhteyttä, niin autamme yritystäsi löytämään teille sopivat toimitilat.

Jaa sivu

Tutustu kohteisiimme

Kerromme mielellämme lisää

Juha-Matti Kiiski

Juha-Matti Kiiski

Asiakkuuspäällikkö

juha-matti.kiiski@srv.fi040 084 1213
Miikka Wikström

Miikka Wikström

Asiakkuuspäällikkö

miikka.wikstrom@srv.fi050 547 2410
Ota yhteyttä

Samankaltaiset artikkelit