Miten uusi koti sisustetaan vuonna 2020?

Asuminen

Miten uusi koti sisustetaan vuonna 2020?

Kalasatamaan on jo rakennettu ja alueelle tullaan vielä rakentamaan tuhansia uusia koteja. Jokainen näistä kodeista saa uudet asukkaat ja jokaiseen näistä muutetaan jostain muualta.

Jotkut muuttavat ensimmäiseen omaan kotiinsa mukanaan vain vähän tavaraa, toiset muuttavat ehkä suurestakin omakotitalosta pienempään kerrostaloasuntoon ja olemassa olevan tavaran määrää täytyy karsia paljonkin. Lähtökohtia on monia, mutta tavoite on kaikille sama. Asukkaat haluavat kodin, joka tuntuu ja näyttää uudelta, mutta samalla omalta ja kodikkaalta.

Ennen muuttoa kannattaa miettiä, mitä huonekaluja halutaan viedä uuteen kotiin, mitä kannattaa vaihtaa paremmin toimiviin ja mistä kannattaa luopua kokonaan. Nyt kodeilta haetaan valoisuutta ja avaruutta, jota esimerkiksi REDIn tornitalojen suuret ikkunat korostavat. Tämän tyyppiseen tilaan kannattaakin valita suhteellisen matalia ja siroja huonekaluja. Ei siis enää suurta koko olohuonetta hallitsevaa kirjahyllyä, vaan mieluummin vaikka kaunis puinen kotimainen senkki.

Miltä uusi koti näyttää vuonna 2020?

Materiaaleista massiivipuu ja erityisesti saarni on nyt suosiossa. Uusiin koteihin halutaan tuoda lisää väriä uusilla huonekaluilla, mutta samalla halutaan, että valinnat kertovat asukkaiden vastuullisuudesta. Huonekalujen halutaan olevan ennen kaikkea laadukkaita, mielellään kotimaisia ja mahdollisimman ekologisia. Kauppakeskus REDIssä sijaitsevan Koivu Sisustus Oy onkin keskittynyt palvelemaan alueelle uusiin asuntoihin muuttavia kalasatamalaisia näillä kriteereillä.

Koivu Sisustuksen vetäjä Juha Merikallio suosittelee varautumaan uuden asunnon sisustamiseen hyvissä ajoin. Aluksi kannattaa miettiä, mitä vanhoja huonekaluja halutaan viedä mukana uuteen kotiin.  Sitten kannattaa tutustua tarkkaan uuden asunnon pohjaan ja miettiä mitä kaikkea uutta uuteen kotiin tarvitaan. Kun kaiken suunnittelee hyvissä ajoin etukäteen, saadaan uusien huonekalujen toimitus sovittua helposti tulevan muuton yhteyteen ja uusi koti kerralla kuntoon.

Monelle esimerkiksi pienempään, mutta uuteen kerrostaloasuntoon muuttavalle voi tulla yllätyksenä uuden kodin avaruus ja parempi toimivuus. Uusissa asunnoissa tilan käyttöä on mietitty aiempaa paremmin ja neliöt on asetettu palvelemaan elämää, siksi keittiö halutaan usein osaksi muuta oleskelutilaa.

Jotta uudet tilat säilyvät avarina kannattaa erityisesti omiin kulkureitteihin kiinnittää huomiota. Kulkureiteille ei kannata sijoitella mitään suurta eikä raskasta. Myös uusien huoneiden koko määrittää tulevaa sisustusta. Pieneen tilaan ei välttämättä kannata hankkia kaikkea lattiatilaa vievää sänkyä, vaan vaihtoehtona voi olla päältä tai sivusta avattava kaappisänky. Vanha sohva voi sulkea tärkeän kulkureitin tai blokata upeat maisemat. Tällöin vanhan on aika mennä. Muutto uuteen on samalla muutto pois vanhasta. Siksi uusi koti ansaitsee aina myös uuden ilmeen.

Share page

Tutustu kohteisiimme Kalasatamassa

Samankaltaiset artikkelit