”Miten me voidaankin olla mukana tällaisessa hankkeessa!”

Asuminen

”Miten me voidaankin olla mukana tällaisessa hankkeessa!”

REDIn Majakan työmaahissi on juuri laskeutunut alas asuintornin 22:sta kerroksesta mukanaan neljätoista REDIn Majakan tulevaa asukasta. Tulevat asukkaat kävelevät hymyillen ja näkemäänsä tyytyväisinä työmaahissiltä kohti REDIn kauppakeskusta. Matkalla takaisin kauppakeskukseen eräs heistä huudahtaa kumppanilleen: ”Miten me voidaankin olla mukana tällaisessa hankkeessa!”

Hetkeä aiemmin olimme olleet kaikki ylhäällä ihailemassa Majakasta avautuvia maisemia. Meihin oli tehnyt suuren vaikutuksen se, miten paljon tornit tulevat muuttamaan koko Helsinkiä. Entiselle satama-alueelle on syntynyt muutamassa vuodessa kokonainen kaupunginosa, jonka keskuksen muodostavat kauppakeskus REDI sekä sen asuintornit. Kaksi kertaa Kampin keskuksen kokoinen Kalasataman keskus on kerrosalaltaan yli 170 000 neliömetriä.

Ylhäältä Majakasta avautui koko pääkaupunkiseutu. Idästä kiemurtelee länteen Itäväylä ja REDin jälkeen tunneliin sukeltava metro. Etelässä ja idässä avautuu puolestaan kantakaupunki ja pohjoisessa siintää Vantaa. Helsinki näytti kauniilta ja tuttuja rakennuksia oli kiva bongata yläilmoista. Meri ja luonto olivat nähtävissä kaikkialla, aivan käden ulottuvilla.

REDIn torneista näkyy kaikkialle ja REDIn tornit tulevat näkymään kaikkialle. Ne tulevat muuttamaan käsitystämme kantakaupungista ja ajatuksiamme pääkaupunkimme ilmeestä. Helsinki muuttuu nyt kokonaan.

Työmaavierailulla puhuttiin paljon siitä, miten asuminen Majakassa tulee muuttamaan tulevien asukkaiden jokapäiväistä elämää. Alla oleva kauppakeskus tulee helpottamaan ja nopeuttamaan päivittäistä asiointia. Julkisen liikenteen palveluiden helppo käytettävyys tulee aiheuttamaan sen, että oma auto voi muuttua monelle asukkaalle täysin tarpeettomaksi. Useampi majakkalainen olikin jo miettinyt yhteiskäyttöautoon siirtymistä. REDIn puistokannesta voi tulla asuintornien asukkaiden uusi kotipiha ja kauppakeskuksesta majakkalaisten ja muidenkin Kalasataman asukkaiden suuri olohuone, jossa tavataan ystäviä ja eletään jokapäiväistä elämää. Kokonaisuus tuntui hyvältä ja omaan päätökseen lähteä mukaan tällaiseen hankkeeseen oltiin todella tyytyväisiä.

Majakan toinen työmaakäynti jaettiin ensimmäisen käynnin tapaan kahdelle perättäiselle sunnuntaille. 25.11. käytiin 22. kerroksessa ja 2.12. käytiin kerrosta ylempänä. Kierroksilla kävi tällä kertaa yhteensä 273 majakkalaista ja kierrosten läpiviemiseen meni molempien sunnuntaiden koko valoisa aika.

Jaa sivu