Miten johdetaan tuhansista ihmisistä koostuvaa verkostoa?

Rakentaminen palveluna

Miten johdetaan tuhansista ihmisistä koostuvaa verkostoa?

SRV:n menestys on pitkälti kiinni kumppaniverkoston onnistuneista suorituksista. Olemme jo pitkään kehittäneet verkostojen johtamista, ja tässä on valtavien mahdollisuuksien lisäksi omat haasteensa.

SRV:n menestys on pitkälti kiinni kumppaniverkoston onnistuneista suorituksista. Laaja alihankintaverkostomme koostuu tuhansista ihmisistä. Olemme jo pitkään kehittäneet verkostojen johtamista, ja tässä on valtavien mahdollisuuksien lisäksi omat haasteensa. Tuhansien ihmisten verkostossa, jossa suurin osa toimijoista on yhteistyökumppaneiden työntekijöitä, yhteisten toimintatapojen jalkauttaminen käytännön tasolle vaatii selkeitä pelisääntöjä ja pitkäjänteistä työtä. Verkostojen hallinnassa meillä on apuna oma Verkostorekisteri-sovellus, jonka avulla pidämme järjestyksen työmailla, torjumme harmaata taloutta, edistämme viranomaisyhteistyötä ja lisäämme työmaiden turvallisuutta.

Mitä toimivan verkoston ylläpito edellyttää?

Verkostomainen toimintatapa edellyttää toisiinsa luottavia, yhteen pelaavia ihmisiä ja läpinäkyvyyttä. Lisäksi syventyvä yhteistyö ajaa sähköisten järjestelmien integrointiin. Jatkossa työ tapahtuu yhä vahvemmin verkostoissa, ei enää yksittäisen yrityksen suljetussa tuotekehitysyksikössä. SRV:n tapauksessa tämä merkitsee sitä, että yhteydenpito, tiedonjako ja kehitys tapahtuvat yhteistyökumppaneiden kanssa.

Itse kannustan kaikkia kytkemään antennit ja vastaanottimet päälle, liikkumaan siellä missä asiakkaatkin ovat ja imemään tietoa siitä, mitä asiakkaat haluavat ja mihin maailma on menossa.

Millainen on tulevaisuuden menestyvin verkosto?

Toimiva verkosto jakaa keskenään aktiivisesti tietoa ja seuraa kehitystä niin alan sisä- kuin ulkopuolella. Näin on ollut nyt ja aina. Kehittyvä digitalisaatio tarjoaa jatkuvalla syötöllä uusia järjestäytymismahdollisuuksia ja mahdollistaa syventyvän teknologisen integraation, mutta verkoston peruskivi ei ole muuttunut miksikään. Luottamus, avoimuus ja yhteinen visio eivät nekään ole menossa muodista vielä pitkään aikaan.

Jaa sivu

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit