K-Supermarket palvelee laajentuvan Niittykummun asukkaita

Asuminen

K-Supermarket palvelee laajentuvan Niittykummun asukkaita

Jos joku tuntee Niittykummun ja lähialueiden asukkaat, se on lähikauppias. K-Supermarket Ruokaniityn kauppias Kai Pekolalla ruokakauppa on suorastaan geeneissä. Hänen isänsä toimi Espoon Friisilässä ja Tapiolassa kauppiaana jo 1970-luvulta lähtien. Poika palasi samoihin maisemiin aloittaessaan Ruokaniityn kauppiaana vuonna 2014. Nyt Niittykummussa panostetaan laadukkaaseen lähiruokaan.
– Alun perin minun piti olla vain lyhyt pätkä Ruokaniityn entisellä liikepaikalla, Niittykummun vanhalla ostarilla. Kuinka sitten kävikään, nyt löydänkin itseni ja Ruokaniityn uudesta Kauppakeskus Niitystä, Kai Pekola kertoo.
Kaikki mediauutisille altistuneet tietävät, että niittykumpulaiset ovat odottaneet metroaan hieman pidempäänkin kuin piti.
– Ennen metron aloitusta asiakaskuntamme on ollut paikallisia Niittykummun ja Niittymaan asukkaita ja yritysten työntekijöitä. Laajempi lähiasiakaskuntamme kattaa myös Haukilahden ja Westendin. Näille asiakkaille olimme jo entisellä paikalla helposti lähestyttävä ja laadukas ostospaikka, Pekola kertoo.

Vege kiinnostaa raksallakin
Ruokaniitty on lähitalojen asukkaille helpoimmassa mahdollisimmassa paikassa, metroaseman päällä kauppakeskus Niityssä. Millaisia mahtavat olla Ruokaniityn asukkaat?
– On hirmu vaikeaa antaa mitään perusesimerkkiä, sillä meillä käy laidasta laitaan perheitä, sinkkuja, toimistoväkeä ja rakentajia. Ehkä merkittävin havaittavissa oleva trendi on kiinnostus kasvisruokaa kohtaan. Suurin buumi on tasaantunut mutta moni haluaa lisätä kasvisten osuutta ruokavaliossaan, Pekola kertoo.
Vegetuotteet liikkuvat kiitettävästi ja kasviproteiinituotteet onkin helppo löytää omasta hyllystään. Myös tuoreet hedelmät ja kasvikset kiinnostavat:
– Yksi asia, josta hieman yllätyimme, on rakennustyömaiden väen suuri kiinnostus salaattibaariamme kohtaan. Ajattelimme, että rakentajien myötä kasvaisi leikkeiden ja kermaperunoiden menekki mutta mitä vielä: lounasaikaan haalaripukuiset ovatkin usein salaattikuppi kädessä, Pekola kertoo.
Muuten ”niittarilainen” viikkorytmi on saman kaltainen kuin muuallakin Suomessa: arkena tehdään nopeita täsmäiskuja ja palvelutiskin tarjoamat valmiit ateriat kiinnostavat. Viikonloppuna panostetaan pidemmän kaavan mukaan.

Savua ilman tulta
Niittykummussa oli aiemmin melko vähäisesti lähiasukkaita sillä vanhan ostoskeskuksen ympärillä oli enimmäkseen toimitiloja. Paikalle ollaan siis aina tultu vähän kauempaakin, etenkin herkullisen kalatiskin perässä.
– Ruokaniityn kalatiski oli espoolaisten hyväksi tietämä jo silloin kun aloitin kauppiaana. Olen panostanut tuoretiskiin ja kalapuoleen vielä lisää. Meillä on oma paikallissavustamo, joten voimme tarjota erittäin tuoretta savukalaa, Pekola kertoo.
Käryä ei tarvitse pelätä, sillä moderni savustusuuni pitää savut sisällään. Paikalla savustetun kalan herkullisen ja tuoreen maun todellakin erottaa.
– Ehkäpä tulevaisuudessa tarjoamme tiettyinä kellonaikoina aivan tuoretta, vielä savustuksen jäljiltä lämmintä kalaa. Siinä on terveysviranomaisten määrittämä neljän tunnin myynti-ikkuna, joten ajoitus on todella tärkeää. Savustuksesta nopeasti jäähdytettynä myyntiaikaa on enemmän, Pekola pohtii.

Kolme vinkkiä Niittykumpuun

1 Tutustu lähipalveluihin
Kauppakeskus Niityn ansiosta palvelut ovat enemmän kuin kohdallaan ja erittäin lähellä kotiovea.

2 Aloita pyöräily
Niittykummun sijainti on mitä paras pyöräilyn ystävälle. Leveät, laadukkaat pyörätiet lähtevät kaikkiin suuntiin. Pyörämatkan päässä on paljon toimitiloja, ehkä myös sinun työpaikkasi?

3 Harrasta kulttuuria ja urheilua
Vartin pyöräilymatkan päässä on tarjolla huima määrä hengen ja ruumiin kulttuuria. Tapiolan urheilupuisto, Espoon modernin taiteen museo EMMA ja Tapiolan kulttuurikeskus tarjoavat monipuolista vapaa-ajanviettoa.

Kuvalähde: K-Supermarket Ruokaniitty

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit