Merimaisema sijoittuu REDIn Majakkaan

Asuminen

Merimaisema sijoittuu REDIn Majakkaan

Heini Riitahuhta: ”Tuon taloon inhimillistä, alkukantaista ja lohdullista keramiikkaa”

Heini Riitahuhdan keramiikkataidekokonaisuus Merimaisema sijoittuu alueelle ensimmäisenä nousseen asuintorni Majakan aulaan. Teokseen kuuluu yhteisöllinen osio, joka kiertää Majakan asunnoissa. Teokset toteutetaan keramiikasta.

Heini Riitahuhta kertoo teoksestaan Majakassa:
Olen keramiikkataiteilija ja koen materiaalini erittäin inhimilliseksi, alkukantaiseksi ja lohdulliseksi. Tässä työssä tavoitteenani oli luoda kokonaistaideteos, jossa kokijan mieli virittäytyy tutkimusmatkalle. Teoksen konseptina on taiteen virtaaminen kotiin. Teoksen yksi osa lähtee konkreettisesti vieraaksi koteihin. Näistä vierailuista päivitetään lokikirjaa.

Toivon teokseni mahdollistavan kohtaamisia taiteen äärellä. Näen, että julkisella taiteella on tärkeä rooli tiivistyvässä kaupungissa, sillä sen avulla voi puhutella monenlaisia ihmisiä. Parhaimmillaan julkinen taide luo yhteisöllisyyttä, torjuu yksinäisyyttä ja koskettaa ihmisiä. Julkinen taide voi auttaa kokemaan uuden alueen kodikseen.

Taideteokseni koostuvat heksagonin muotoisista osista, jotka yhdessä ovat minulle kuin valkoinen maalaispohja – täynnä jatkuvuutta. Työstän taideteoksiani luonnosten pohjalta, mutta jokaiseen reliefiin sisältyy loppuvaiheen random-elementtejä. Heksagon-rakenne mahdollistaa tällaisen työskentelytavan.

Heini Riitahuhta
Heini Riitahuhta (s.1975) on valmistunut keramiikka- ja lasitaiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2002. Hän on Arabian taideosastoyhdistyksen yksi perustajajäsen. Riitahuhdan työskentely tapahtuu tietoisesti taiteen ja taideteollisuuden rajapinnassa. Hän on tehnyt tilallisia töitä sekä yksityiskoteihin että julkisiin tiloihin Suomessa ja Japanissa. Arabianrannasta löytyvä teos Arabiankukka (2012) ja Nagoyan lastenklinikan ulkoteos Mustamamba (2008) on tehty keramiikkaheksagoneista kuten myös REDIin Majakan Merimaisema. Työn alla on teos Hyvinkään Sairaalaan. Vuonna 2017 hänen töitään oli esillä New Yorkissa Hostler&Burrows galleriassa, Design Miamissa ja yksityisnäyttelyssä Porissa.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit