Matkalla filmitähdeksi, Helsingin Kalasataman Majakka.

Asuminen

Matkalla filmitähdeksi, Helsingin Kalasataman Majakka.

Empire State Building, Vapauden patsas, Grand Central Station, Brooklyn Bridge tai Central Park. Jokainen meistä tuntee nämä paikat, vaikka harvempi on New Yorkissa käynyt. Elokuvat ja TV-sarjat ovat tehneet monesta kaukaisestakin paikasta meille kaikille tuttuja. Niiden ulkonäkö muistetaan ja niihin liittyy monia arvolatauksia. Toscanan kukkulat. Malmön lähiöt, Helsingin Kallion kuppilat. Kaikista näistä herää välittömästi kuva verkkokalvolle ja oma mielikuvitus alkaa luoda kuvan ympärille tarinoita.

Visuaalisuudella on siis vahva voima ja siksi mielenkiintoiset rakennukset ja miljööt ovat aina näytelleet tärkeää osaa elokuvissa. Kun Solar Films etsi viime vuonna uusia kuvauslokaatioita Metsäjätti elokuvaa varten, pisti uusi mielenkiintoinen paikka lähes kirjaimellisesti tuottaja Rimbo Salomaan silmään Itäväylää ajettaessa.

Kalasataman tornit ovat Helsingin uutta kuvastoa

”Metsäjätin päähenkilöinen uusi koti sijaitsi käsikirjoituksen mukaan Kulosaaressa, mutta Kalasataman tornit tarjosivat mielestäni paljon mielenkiintoisemman kuvauspaikan vähän kliseisen Kulosaaren sijaan. Majakka sopi loistavasti itse tarinaan. Se symboloi hyvin päähenkilöiden asemaa. On jo tiettyä varallisuutta ja ollaan menossa jonnekin”, kiteyttää Rimbo Majakan roolin uudessa elokuvassa.

 

”Halusimme olla ensimmäisiä, jotka kuvaavat Majakassa, ja olimme myös”, jatkaa Rimbo. Kuvauspäivät sattuivat vuoden 2019 syyskuuhun, jolloin Majakka oli vielä rakenteilla. Ylimpiä kerroksia viimeisteltiin kovaa vauhtia, joten kuvausryhmä joutui liikkumaan työmaalla täysissä turvavarusteissa, mitä teki kuvauksista normaalia mielenkiintoisemmat.

”Sillä, että päästään ensimmäistä kertaa Suomessa kuvaamaan elokuvaa pilvenpiirtäjään, on tietysti oma hohtonsa, mutta Majakasta avautuvat maisemat toivat myös paljon lisäarvonsa itse elokuvalle”, toteaa tuottaja Salomaa. ”Kalasataman tornit tulevat jatkossa olemaan keskeinen osa Helsingin kuvamaisemaa. Kun kaupunkia kuvataan ilmasta, tornit ovat osa Helsingin uutta siluettia.”

Metsäjätti on vuonna 2020 ensi-iltansa saava suomalainen draamaelokuva, jonka on ohjannut Ville Jankeri. Elokuva perustuu Miika Nousiaisen vuonna 2011 julkaistuun samannimiseen romaaniin. Metsäjättiä kuvattiin muun muassa Helsingin Kalasataman asuintorneissa.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit