Majakan valot syttyvät jouluksi

Asuminen

Majakan valot syttyvät jouluksi

Suomen korkeimmassa tornitalossa Majakassa on eletty vuoden lopussa kiireisiä aikoja. Muutot käynnistyivät marraskuun lopussa ja aikataulutettiin neljälle viikolle. Nyt 35-kerroksisen tornitalon 282 asunnon muutot ovat tulossa päätökseen.

Viimeiset muutot toteutetaan joulua edeltävänä viikonloppuna. “Jouluksi kotiin!”, iloitsee Majakan muuttoja koordinoinut palvelupäällikkö Katriina Tammilehto.

Muutot on pyritty hoitamaan mahdollisimman hyvässä yhteistyössä asukkaiden kanssa, jotta Majakassa asumisesta syntyisi mukava kokemus heti alkumetreiltä lähtien. Ja asukkailta saadun palautteen perusteella hyvin ovat muutot sujuneetkin.

“Jokaiselle asunnolle varattu kahden tunnin aika on riittänyt hienosti. Asukkaille tarjotulla Niemen kantoavulla tavarat siirtyivät vauhdilla, ja pääosin jokainen asunto on muutettu sisään alle kahdessa tunnissa”, Tammilehto kertoo.

Onnistumisen ytimessä hyvä suunnittelu

Ensimmäisen viikon aikana lisäjännitystä tarkkaan suunniteltuun muuttoaikatauluun toivat muutamat ylimääräiset kalustekuljetukset. Asukkaiden kanssa oli sovittu kauppojen jälkitoimituksena hankitut huonekalut toimitettavaksi suoraan Niemen varastolle, mutta haaste olikin saada varastolta oikea kuorma oikeaan muutolle varattuun aikaikkunaan.

“Muutaman kerran uupui jokunen sohva muuttokuormasta, ja niitä selviteltiin sitten jälkitoimituksena myöhemmin päivän aikana. Tästä oppineina kehittelimme Niemen kanssa nopeasti uuden toimintamallin ja ohjeistimme varastoa uudelleen. Sen jälkeen ei ole jäänyt mitään puuttumaan.”

Kantoapua ja Suomen nopein hissi

Muuttoja on nopeuttanut merkittävästi kantoavun lisäksi kullekin muuttajalle varattu oma hissi. Talon kolmesta hissistä kaksi oli kerrallaan varattuna muuttajien käyttöön, ja yksi muille asukkaille. Ja Majakassahan ovat tietenkin Suomen nopeimmat hissit.

“Positiivinen yllätys on ollut se, että kaikki muutetut tavarat ovat mahtuneet hisseihin, vaikka muuttokuormissa on ollut isokokoisia hyllyjä ja ruokapöytiä, moottoroituja sänkyjä, pianoja, jopa flyygeli.”, Tammilehto summaa.

Niin, se flyygeli. Miten se saatiinkaan perille?

“Niemen ammattilaiset hoitivat hienosti ja turvallisesti flyygelin muuttoautosta ensin aulaan, siitä hisseille, hissillä yläkerroksiin ja perille asuntoon. Ei siinä tainnut puolta tuntia kauempaa mennä”, Tammilehto kiittelee. “Lähtöpisteessä tosin jouduttiin kantamaan flyygeli kierreportaita pitkin autoon, mutta siitä eteenpäin kuljetus oli helppoa.”

Ja niin joulu saapuu Kalasatamaan

Majakan ohi kulkiessa voi hämärässä jo hyvin havaita, miten valot ovat syttyneet ikkunaan jos toiseenkin. Monet asukkaista ovat ehtineet kotiutua uusiin asuntoihinsa. Näkyy ikkunoissa muutama joulukynttelikkökin. Majakassa eletään pian normaalia tornitalon arkea; aulapalvelu vastaanottaa vieraita ja lähetyksiä, jouluna lämpiää yhteinen joulusauna. Ehkäpä muutama joulupukkikin käy aulan kautta vierailuilla. Uudenvuodenaatolle asukkaat ovat jo suunnitelleet kokoontuvansa viettämään vuoden vaihdetta yhdessä 33. kerroksen klubitiloissa.

134 metrin korkeudellaan Suomen ensimmäisen pilvenpiirtäjän arvonimeä kantava Majakka on osa kahdeksan tornitalon kokonaisuutta, jota rakennetaan Helsingin suosituimmalle uudistuvalle asuinalueelle Kalasatamaan.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit