”Lokista tulee yrityksille se, mitä Rooman kukkulat ovat kirjailijoille ja taiteilijoille”

Kaupunkien kehittäjä

”Lokista tulee yrityksille se, mitä Rooman kukkulat ovat kirjailijoille ja taiteilijoille”

REDIn Lokin kohdalla voi unohtaa ajatukset perinteisestä business parkista. 110 metriä korkea toimistotorni on jo itsessään ainutlaatuinen, mutta visiomme yltää sitäkin korkeammalle.

Sanotaan se ääneen heti alkuun: voit REDIn Lokin kohdalla unohtaa ajatukset perinteisestä business parkista. 110 metriä korkea toimistotorni on jo itsessään ainutlaatuinen, mutta visiomme yltää sitäkin korkeammalle. Rakentajana roolimme on luoda edellytykset luovalle verkostoitumiselle siten, että Lokin yhteisöstä tulee yrityksille yhtä inspiroiva kuin mitä Rooman kukkulat ovat kirjailijoille ja taiteilijoille.

Toimitilojen arvo ei synny enää seinistä ja rakenteista, vaan ihmisten, tiedon ja ajatusten vapaan virran mahdollistamisesta. Suunnittelemme parhaillamme Lokiin konseptia, joka mahdollistaa luovan verkostoitumisen. Designerin kielellä kasvatamme Lokista yhteen pelaavien toimijoiden ekosysteemin, jossa virtaava energiaa ruokkii seuraavia suomalaisia menestystarinoita.

Jaa sivu

Tavoitteemme on, että seuraavat Pentagon Designit ja Ideanit syntyvät juuri Lokissa.

Lokissa toimitilojen, yritysten ja ympäröivän kaupungin rajapinta on avoin. Suunnittelemme Lokia yrityksille, jotka viihtyvät keskipisteessä ihmisvirtojen äärellä. REDIn kaupunkikeskittymässä kaikki palvelut ovat valmiiksi lähellä. Lokin profiili tukee esimerkiksi verkostomaisesti toimivia yrityksiä, yritysten sisäisiä startupeja ja väliaikaisia tiimejä. Työtilojen lisäksi Lokissa toimisi hienosti myös vaikka suuryrityksen korkean tason showroom.

Avainsana on yhteisöllisyys: kaikki Lokissa on suunniteltu niin, että se tukee käyttäjien luovaa toimintaa ja vapaata vuorovaikutusta. Konkretian tasolla tämä toteutuu esimerkiksi siten, että kahden kerroksen välinen välipohja puhkaistaan henkilöstön sisäisen liikkuvuuden sujuvoittamiseksi. Pieni juttu, valtava vaikutus! Luovuus ja vapaus syntyvät myös siitä, että Lokiin töihin tulevat voivat valita pitävätkö ideariihen Esplanadin puiston laajuisella viherkannella vai siirtyvätkö hissillä suoraan johonkin REDIn lukuisista ravintoloista tai kahviloista. Vai onko se kenties merinäkymä omista toimitiloista, mitä luova tiimipalaveri juuri sillä hetkellä tarvitsee.

Lokilla on Suvilahden sielu ja rohkean uudistajan identiteetti

Päätehtävämme on rakentaa hyvät toimitilat, jotka palvelevat erilaisia käyttäjiä seuraavien vuosikymmenten ajan. Olisi kuitenkin lyhytnäköistä jättää hyödyntämättä alueelle omaleimainen rouhea ja kokeilunhaluinen kaupunkikulttuuri. Niin REDIn asunnot, kauppakeskus kuin toimistotornikin kunnioittavat Suvilahden henkeä. Emmekä aio vangita sitä lasisen julkisivun sisään, vaan ulkotyöskentelytilat, puistokansi ja rantabulevardi mahdollistavat vuorovaikutuksen alueen kanssa ja tarjoavat happea kesken työpäivän.

Lokissa vaalimme REDIn rohkean uudistajan identiteettiä kyseenalaistamalla toimialamme jo hokemaksi muodostuneen modernin toimitilan käsitteen. Esimerkiksi digitaalisuus ei merkitse meille vain automaattista valaistusta tai ilmanvaihtoa, vaan on suunnittelutyön sydämessä ennen näkemättömien palvelukonseptien mahdollistajana.

Jaa sivu

Vaikka Lokissa vain taivas on rajana, pitää meillä rakentajana olla jalat vahvasti maassa.

SRV:n osaaminen rakentajana syntyy siitä, että tiedämme mikä on tulevaisuuden kannalta järkevää ja mikä ei. Joku voisi kysyä tarvitaanko tulevaisuudessa ylipäänsä toimitiloja kun työ tapahtuu verkostoissa, mutta meidän näkemyksemme mukaan verkostotkin tarvitsevat tilat. Luovan verkostoitumisen näkökulmasta Lokissa erityisen mielenkiinnon kohteena ovat taukotilat, yhteisölliset tilat ja vastaavat kokoontumistilat. Yrityksiä kiinnostaa valtavasti se, miten ihmiset saataisiin yhteen. Ja vastaavasti kuinka taata työrauha.

REDIn tarina alkoi joutomaasta ja teollisuusalueesta. Kun Kalasataman metroasema avattiin vuonna 2007, alue oli vielä varsin tuntematon saareke Sörnäisten ja Kulosaaren välissä. Peruskivestä alkaen olemme rakentaneet luovaa ympäristöä, joka on uskollinen alkuperälleen, mutta kurkottaa rohkeasti tulevaisuuteen. Parhaillaan etsimme yhteistyökumppaneita luomaan yhdessä Lokin ekosysteemia, ja kerromme lisää konkretiaa heti kun ensimmäiset nimet ovat paperilla. Kun katsomme viiden vuoden päähän, meillä on toivottavasti kerrottavanamme ensimmäiset täällä syntyneet menestystarinat.

Jaa sivu

Ota yhteyttä

Jenita Kokkoniemi

Jenita Kokkoniemi

Asiakkuusjohtaja

jenita.kokkoniemi@srv.fi044 527 0870