Liikunnasta virtaa työmaalle

Rakentaminen palveluna

Liikunnasta virtaa työmaalle

Kaivinkonekuljettajan työ on tarkkaa puuhaa, työmaalla pitää antaa 100 % työpanos joka päivä. Työhön kuuluu myös paljon istumista paikallaan jännityksessä. Tästä palautuminen vaatii liikuntaa, jotta pysyy työkunnossa.

Kaivinkoneenkuljettaja Kari Soukka työskentelee SRV Infran työmailla vaativissa maanrakennustehtävissä. Takana on jo mittava yli 35 vuoden ura. ”Toimenkuvaani kuuluu kaikki kaivinkoneella tehtävät työt, huollot ja muut. Rakennan työmailla esimerkiksi tukiseiniä eli ponttiseiniä.”

Vapaa-ajallaan Kari Soukka on aktiivinen liikkuja. ”Takavuosina tyypillinen rakennusmies ei harrastanut liikuntaa, työn tasapainona oli lähinnä viina ja tupakka. Itse olen aina pyrkinyt harrastamaan monipuolisesti eri liikuntalajeja, ja se onkin auttanut minua pysymään näinkin pitkään työssä. Yrityksessämme kannustetaan liikkumaan muun muassa Smartum-edulla, mikä sai minutkin kuntosalille. Lähes joka arkipäivä aamuni alkaa klo 5 kuntosalilla. Viikonloppuisin harrastan kelistä riippuen maastopyöräilyä, kickbikingia tai murtomaahiihtoa.”

Kari muistuttelee työn ja vapaa-ajan tasapainon merkitystä, mikä on erityisen tärkeää kiivastahtisella rakennusalalla. ”Ylipitkinä päivinä huomaa työn vaikutuksen kehoon ja mieleen. Tällä alalla pitää malttaa olla tekemättä mahdottomia. Töitä riittäisi kyllä vaikka kuinka pitkään ja myöhään. Jos pitkän päivän jälkeen saavut kotiin ja heti kellahdat kotisohvalle, on vaarana loppuun palaminen. Onneksi SRV:llä suhteellisen säännölliset työajat ovat mahdollistaneet tasapainon pysymisen.”

Karin 3 teesiä työhyvinvoinnista

  1. Työhyvinvointiin panostaminen kannattaa
    En olisi jaksanut näin pitkään uraa ilman säännöllistä liikuntaa. Kuntosalitreeni auttaa lihasjumeihin ja laittaa kehon ja mielen voimaan paremmin.
  2. Tee työ tehokkaasti, mutta muista myös vapaa-aika
    Työ täytyy suorittaa mahdollisimman tehokkaasti, mutta älä käytä koko elämää työhön. Muista ottaa aikaa harrastuksille, jotta pysyy mieli virkeänä etkä polta itseäsi loppuun. Elämä ei ole pelkkää työtä.
  3. Pidä mieli avoimena
    Uudistuksiin ei tulisi suhtautua liian kriittisesti. Ala kehittyy ja tietotekniikkaa tulee koko ajan lisää, ei auta olla liian ahdasmielinen.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit