Liikkumisen ja leikin iloa Jokirinteen oppimiskeskuksen pihamaalla

Kaupunkien kehittäjä

Liikkumisen ja leikin iloa Jokirinteen oppimiskeskuksen pihamaalla

Nyt siellä voi leikkiä ja liikkua – Jokirinteen oppimiskeskuksen piha-alueen eri leikkipaikolla. Rakennuksen valmistuttua vuodenvaihteessa, on myös pihamaa voitu ottaa virallisesti käyttöön. 

Kirkkonummella lapsille on juuri avautunut paljon uusia liikkumismahdollisuuksia ulkotiloissa. Jokirinteen oppimiskeskus on Suomen mittakaavassa iso oppilaitos, ja tämä näkyy myös pihan koossa sekä varusteiden ja laitteiden määrässä. Oppimiskeskuksen piha onkin monipuolinen liikuntapaikkojen kokonaisuus.  Päiväkodin pihalle valmistui pienten lasten värikäs leikkipiha.  Koulun piha on puolestaan suunniteltu vanhemmille lapsille ja siellä voi leikkien lisäksi liikkua monipuolisesti erilaisissa kiipeilytelineissä.

Lapset ja perheet mukana piha-alueen suunnittelussa jo alkuvaiheessa 

Pihan suunnittelussa on vahvasti otettu mukaan myös tulevia käyttäjiä. Kommentteja kerättiin jo alkuvaiheessa kuntalais- ja vanhempainilloissa. Pihasuunnittelija ja arkkitehti tekivät yhdessä pihasuunnitelman, jota rakentamisen käynnistyttyä vielä muokattiin käyttäjien toiveiden mukaan.  

– Pidimme koulun ja päiväkodin kanssa käyttäjäpalavereita, joissa esiteltiin pihasuunnitelmaa sekä kerättiin kommentteja. Palautteiden pohjalta suunnitelmia päivitettiin pyrkien toteuttamaan käyttäjien toiveet. Päivitetyt suunnitelmat käytiin sitten vielä kertaalleen läpi käyttäjien kanssa, kertoo hankkeen projektipäällikkö Pasi Kalliomaa SRV:ltä. 

Suunnittelussa oli tärkeää huomioida käyttäjien toiveiden lisäksi ylläpidon tarpeet, jotta varsinkin talviajan ylläpito onnistuu. Tavoitteena oli, että piha on mahdollisimman helppohoitoinen, mutta kuitenkin käyttötarkoitukseen toimiva. 

Juuri nyt piha onkin paksun lumikerroksen peitossa ja käytön jälkiä näkyy ilahduttavan paljon. Pihat ovat vapaasti käytettävissä kaikille lapsiperheille arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Piha yhdistettynä viereiseen aiemmin rakennettuun Vesitorninmäen lähiliikuntapaikkaan tarjoaakin mahdollisuudet monipuoliseen liikkumiseen.  

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit