Länsimetron turvallisuuskilpailun voitto SRV:n Espoonlahden aseman työmaalle

Vastuullisuus

Länsimetron turvallisuuskilpailun voitto SRV:n Espoonlahden aseman työmaalle

Espoonlahden aseman työmaa on voittanut Länsimetron järjestämän turvallisuuskilpailun. Voiton Espoonlahden työmaalle toivat kaksi timanttista avainasiaa: Espoonlahden työmaa keräsi eniten pisteitä TR-mittareiden osuudesta sekä teki eniten toimenpiteisiin johtaneita turvallisuushavaintoja, joita kertyi upeat 314 kappaletta.

Palkinnon vastaanottanut SRV:n tiimi.

Länsimetron turvallisuuskilpailun voittaminen on ollut työmaalle alusta asti päämääränä, sillä työmaapäällikkö Jussi Lahti asetti heti projektin aluksi kovan tavoitteen.

– Tavoite on voittaa Länsimetron turvallisuuskilpailu joka ikinen kerta. Huonompi suoritus on pettymys, Lahti kuvaa.

Turvallisuustyöstä vastaavat Espoonlahdessa koko työmaaporukka: työmaapäällikkö Jussi Lahti, työsuojelupäällikkö Jonne Juutilainen ja työsuojeluvaltuutettu Veijo Saarinen sekä kaikki työnjohtajat. Avaimet turvallisuuskilpailun voittoon on ollut koko porukalla jatkuvasti hyppysissä.

– Turvallisuusasiat pidetään mielessä työmaalla koko ajan. Meillä on hyvä porukka valvomassa työmaata ja varmistamassa, että työt tehdään oikein ja turvallisesti – joka päivä, koko ajan. Turvallisuus on osa meidän toimintatapaa, ja kaikki ovat tottuneet hoitamaan turvallisuusasiat hyvin ja suhtautuvat niihin vakavasti, Lahti listaa.

Länsimetro palkitsee työmaan pullatarjoilulla, ja he saavat kilpailun kiertopalkinnon työmaataan koristamaan.

– Totta kai hyvältä tuntuu tällainen tunnustus. Aina on kuitenkin parannettavaa – vaikka voitto tulikin, työ turvallisuuden eteen ei lopu koskaan, työsuojelupäällikkö Juutilainen sanoo.

– On ilo nähdä, että projektinjohtourakoitsija itsekin panostaa turvallisuuteen ja pitää sitä tärkeänä, Länsimetron turvallisuuspäällikkö Susanna Laukkanen sanoo.

Turvallisin työmaa -kilpailu on Länsimetron oma työturvallisuuskilpailu, jonka voittaja valikoituu käynnissä olevien metrourakoiden joukosta puolivuosittain. Espoonlahden aseman työmaa voitti ensimmäisen turvallisuuskilpailun, joka koskee Länsimetron asemaurakoita. Turvallisin työmaa -kilpailussa huomioidaan MVR- ja TR-mittarien tulokset, toimenpiteisiin johtaneet turvallisuushavainnot, läheltä piti -tilanteet, onnettomuustapahtumat, ympäristövahingot sekä omaisuusvahingot.

Työmaapäällikkö Jussi Lahti ja Länsimetro Oy:n Espoonlahden rakennuttajapäällikkö Tommi Päivä.

– Uutta on se, että turvallisuushavainnoilla on merkittävä osuus kilpailussa. Turvallisuushavaintoja tekemällä pyritään ennaltaehkäisemään tapaturmia. Asioihin myös puututaan havaintojen myötä – havainnot raportoidaan sähköiseen järjestelmään, ja vain hoidetuiksi kuitatut turvallisuushavainnot huomioidaan kilpailussa, Susanna Laukkanen sanoo.

Toinen vuoden 2019 turvallisimman työmaan kilpailukausi on käynnissä heinäkuusta joulukuuhun. Jussi Lahden tavoitteen mukaan seuraavaa voittoa ja pullakahveja odotellaan työmaalle alkuvuodesta 2020.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit