Laatupisteillä voitettu Kurittulan koulu harjakorkeudessa

Kaupunkien kehittäjä

Laatupisteillä voitettu Kurittulan koulu harjakorkeudessa

19.10.2018 oli Maskussa juhlapäivä, sillä Kurittulan koulun rakennustyömaalla vietettiin harjannostajaisia. Tilaisuutta juhlistamassa olivat myös Maskun kunnanjohtaja Arto Oikarinen (kuvassa ylhäällä), kunnanhallituksen puheenjohtaja Jari Runola, teknisen lautakunnan puheenjohtaja Tatu Puottula sekä Maskun kunnan tekninen johtaja Jukka Niemeläinen ja tietenkin Kurittulan koulun rehtori Hannu Lehto.

Perinteitä kunnioittaen juhlaruokana hernekeitto. 

Hanke laatupisteillä kotiin

Kurittulan koulu on mielenkiintoinen työmaa julkiseksi hankkeeksi, sillä toteutus voitettiin laatupisteillä.  ”Oli hienoa todeta, ettei tässä kohteessa pelkästään hinta ratkaissut urakoitsijaa, vaan mentiin laatu edellä”, totesi projektipäällikkö Eerik Leivo syksyllä 2017, kun kohteen rakentaminen oli käynnistynyt.

Urakka sovittiin vuosi sitten kesäkuussa 2017, ja rakentaminen käynnistyi saman vuoden syyskuussa. Koulu valmistuu keväällä 2019, ja oppilaat pääsevät uusiin koulutiloihin sopivasti uuden lukuvuoden alussa elokuussa 2019. Koulu toteutetaan KVR-urakalla. Ennen rakentamisen käynnistymistä vanha koulu purettiin, ja uusi koulurakennus tulee vanhan koulun paikalle.

Rakennettavan koulun pohjaratkaisu poikkeaa perinteisestä ratkaisusta, jossa koulu rakentuu käytävistä ja luokkahuoneista. Koulun tilat on sijoitettu kahteen kerrokseen. Tila on jaettu neljän tai viiden opetusryhmän soluihin. Yhden solun oppilaat voivat toimia yhteisessä avotilassa. Koulun sydämenä on kaksikerroksinen ruokasali ja näyttämö, jota on tarkoitus käyttää monissa tilaisuuksissa ja joka voi toimia myös kuntalaisten yhteisenä kohtaamispaikkana. Koulun arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehdit von Boehm – Renell Oy.

Terveellistä ja turvallista rakentamista

Yksi tärkeimmistä asioista tällä työmaalla on kosteudenhallinta. Vanhassa Kurittulan koulussa todettiin sisäilmaongelmia vuonna 2015. Koulurakennus purettiin vuotta myöhemmin. Nyt odotukset ovat suuret uudelle puhtaalle ja terveelliselle koululle.

”Kohteessa on käytössä kuivaketju 10, sekä myös terveentalon kriteerit. Näitä molempia hoidamme hyvässä yhteistyössä tilaajan, suunnittelijoiden sekä rakentajien kanssa. Olemme myös todenneet työmaalla tämän olevan toimiva systeemi, vaikka se hieman vielä harjoitusta kaipaakin. Uskomme että kuivaketju 10 on tulevaisuudessa hyvä apuväline ratkaisemaan kosteusongelmia”, Eerik Leivo kertoo.

”Kurittulan koulun rakennustyöt ovat edenneet hienosti suunnitelmien mukaan”, kertoo työmaapäällikkö Riku Vaajasaari.

Positiivista kerrottavaa löytyy myös työturvallisuuden saralta: ”Työmaa on mukana valtakunnallisessa työturvallisuuskilpailussa. Tällä hetkellä TR-mittaukset olleet hienosti 97-98 prosentin tasolla”, Vaajasaari iloitsee.

Kurittulan koulun laajuustiedot:

  • bruttoala 6 289m2
  • kerrosala 6 028m2
  • tilavuus 31 817m3

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit