Kurittulan koulu valmiina ensimmäiseen kouluvuoteensa

Kaupunkien kehittäjä

Kurittulan koulu valmiina ensimmäiseen kouluvuoteensa

Koulujen alku on monelle ekaluokkalaiselle ja vähän vanhemmallekin koululaiselle jännittävä ja pitkään odotettu hetki. Tänä vuonna moni maskulainen odottaa koulujen alkua erityisen innokkaasti – opinnot päästään aloittamaan upouudessa Kurittulan koulussa, joka on rakennettu laatu edellä.

Ilmassa on syksyä ja uuden alun tuntua. Syyslukukausi käynnistyy Varsinais-Suomessa Maskussa maanantaina 12. elokuuta, ja Kurittulan koulun oppilaat ja henkilökunta pääsevät aloittamaan kouluvuoden täysin uudessa koulurakennuksessa neljän parakkivuoden jälkeen. Tätä onkin odotettu.

Koulua ovat olleet rakentamassa maskulaiset projektipäällikkö Eerik Leivo ja työmaapäällikkö Riku Vaajasaari SRV:ltä. Oman kylän pojat ovat pitäneet huolta siitä, että kuntaan on saatu upea koulu.

– Hanke on mennyt niin hyvin kuin on voinut mennä, Leivo kiteyttää tyytyväisenä.

Vanhan koulun paikalle noussut kaksikerroksinen koulu tarjoaa modernit, uuden opetussuunnitelman mukaiset muunneltavat ja monikäyttöiset tilat 1–6-luokkalaisille oppilaille. Koulun sydämenä on kaksikerroksinen ruokasali ja näyttämö, jota on tarkoitus käyttää monissa tilaisuuksissa ja joka voi toimia myös kuntalaisten yhteisenä kohtaamispaikkana.

SRV valittiin koulun rakentajaksi laatupisteillä

Kurittulan koulu on mielenkiintoinen työmaa julkiseksi hankkeeksi, sillä toteutus voitettiin laatupisteillä, eikä pelkästään hinta ratkaissut urakoitsijan valintaa. Urakoitsijan valinnassa oli mukana myös koulun henkilökunta, ja valintakriteerinä olivat suunnitelman toimivuus, tilojen muunneltavuus eri tarpeisiin ja oppimisympäristöjen monipuolinen käyttömahdollisuus. Koulun arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehdit von Boehm – Renell Oy.

Urakka sovittiin kesäkuussa 2017, ja rakentaminen käynnistyi saman vuoden syyskuussa. Koulu valmistui sisäpuolelta keväällä 2019, ja ulkopuoli luovutettiin Maskun kunnalle kesäkuussa 2019.

– Yksi tärkeimmistä asioista tällä työmaalla oli kosteudenhallinta, jotta lopputuloksena on uusi puhdas ja terve koulu. Kohteessa oli käytössä kuivaketju 10 sekä Terve talo -kriteerit. Näitä molempia toteutettiin hyvässä yhteistyössä tilaajan, suunnittelijoiden sekä rakentajien kanssa. Lisäksi kohteen sateelle riskialttiit rakenteet, kuten vesikatto ja julkisivueristys ja -muuraus tehtiin kesällä 2018 sääsuojan alla. Rakenteiden kuivumista seurattiin ja mitattiin tarkasti ennen pinnoittamisia, Leivo kertoo.

Hanke nappisuorituksella maaliin

Kurittulan alakoulun rakennustyöt etenivät jämptisti, ja hieno uusi koulu valmistui aikataulussa ja budjetissa. Myös työturvallisuus on koulutyömaalla pysynyt koko työmaan ajan hyvällä tasolla, keskiarvo noin 96 %. Turvallisuushavaintoja tehtiin yhteensä 447 kappaletta.

– Onnistumisen avaimia ovat olleet loistava arkkitehtitoimisto, jonka kynästä tuli erinomaiset suunnitelmat ja rakennus, sekä hyvin sujunut yhteistyö kunnan kanssa. Koulun rehtori on ollut koko rakennusajan täysipäiväisesti työmaan käytettävissä, mikä mahdollisti läheisen yhteistyön ja kontaktin kunnan kanssa, Leivo kertoo tyytyväisenä.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit