Kumppanuudet edellä seuraavatkin 30 vuotta

Vastuullisuus

Kumppanuudet edellä seuraavatkin 30 vuotta

SRV:n 30-vuotisjuhlien kumppaniseminaarissa kesäkuussa pohdittiin sijoittajien vaatimuksia vastuullisuudelle ja maineen merkitystä kumppanuussuhteissa. Seminaariin oli kutsuttu SRV:n alihankkijoiden edustajia ja aurinkoisena päivänä paikalle oli saapunut kymmeniä kiinnostuneita.

LähiTapiolan sijoituspäällikkö Nina Ebeling korosti ensimmäisessä vierailijoiden puheenvuorossa vastuullisuuden konkreettista merkitystä sijoituspäätöksissä.

”Vastuullisuus on osa sijoitusfilosofiaa kaikissa LähiTapiolan osake- ja yrityslainasijoituksissa ja sijoituspäätökset perustuvat sijoituskohteesta itse tuotettuun analyysiin. Tärkeitä aiheita sijoittajalle ovat vastuullisuustekijöiden vaikutus pitkän tähtäimen arvoon, riskienhallinta ja tuottopotentiaali”, summasi Ebeling.

Toimitusjohtaja Harri Leinikka T-Medialta avasi maineen merkitystä kumppanuussuhteissa ja sitä, miten yrityksen maine vaikuttaa sidosryhmätukeen yritykselle ja sitä kautta sidosryhmien päätöksiin ja toimintaan.

”Ostetaanko yritykseltä, tullaanko sinne töihin, sijoitetaanko siihen? Vastuullisuuden merkitys liiketoiminnalle ja siihen satsattavat resurssit kasvavat selvästi seuraavan viiden vuoden aikana”, ennusti Leinikka.

Seminaarin päättäneessä paneelikeskustelussa käytiin vilkasta keskustelua pitkälle verkostoituneen toimintamallin haasteista sekä siitä, miten tiiviissä verkostossa toimiminen vaikuttaa maineeseen. Lisäksi pohdittiin työturvallisuuden edistämistä ja harmaan talouden torjuntaa alihankintaverkostossa ja työmaatasolla.

”Hyvät ja asiansa osaavat kumppanit ovat kriittisiä SRV:n menestykselle. Näiden kumppanien asialla on myös SRV, kun se kehittää oman verkostonsa valvontaa. Vastuullinen toiminta hyödyttää kaikkia oikein toimivia yrityksiä koko ketjussa”, summaa SRV:n hankintajohtaja Seppo Kopsa.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit