Kohti vastuullisempaa asumista

Asuminen

Kohti vastuullisempaa asumista

Miten tavallinen ihminen voi vaikuttaa kestävään kehitykseen? Vaikka halu elää ympäristön kannalta viisaammin ja paremmin kasvaa kaikissa meissä, niin yksittäisen ihmisen vaikutusmahdollisuudet ovat pienet. Vai ovatko? Omilla valinnoilla, meidän omilla osto- ja kulutuspäätöksillä saamme yhdessä aikaan suuria muutoksia. Tekemillämme päätöksillä voimme edistää kestävää kehitystä ja luoda samalla kysyntää kestävän kehitystä tukeville tuotteille ja palveluille.

Asuminen on yksi suurimpia hiilijalanjälkeemme vaikuttavia asioita ja tuota hiilijalanjälkeä ollaan nyt lähdössä pienentämään. SRV:n strategia lähtee rakennetun ympäristön kehittämisestä siten, että koko elinkaari on huomioitu. Se tarkoittaa sitä, että optimoimme aina jokaisen rakennuksen ympäristöjalanjäljen ja kustannukset pitkällä aikavälillä. Energiankulutus ja hiilijalanjälki optimoidaan energian tuotantomuodon valinnoilla, energiatehokkailla ratkaisuilla ja materiaalivalinnoilla.

Vantaan Lentue on uuden ajan airut

Vantaan Lentueen energiantuotannossa on sitouduttu uusiutuvaan energiaan. Kohteeseen asennetaan aurinkosähkö ja maalämpö. Materiaalivalinnoissa on panostettu kestävyyteen, kiertotalouteen ja vähähiilisyyteen. Esimerkiksi pihasauna rakennetaan puusta ja pihapiiriin viljelylaatikot toteutetaan kiertotalouden hengessä työmaan ylijäämäpuusta.

Tulevaisuuteen ulottuvaa suunnittelua ja kustannusten pitkän aikavälin optimointia Lentueessa toteutetaan muun muassa muuntojoustavilla pohjaratkaisuilla. Kohteen 50 neliöistä asunnoista saa joko kaksion tai kolmion.

Näin optimoimme Lentueen ympäristöjalanjäljen ja kustannukset pitkällä aikavälillä, mikä kytkeytyy yhteen asukkaiden ja ympäristön etujen kanssa.

Lentue sijaitsee hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella, silti omassa rauhallisessa sopessaan viheralueen vieressä. Alueelle on tulossa myös raitiovaunuliikenne. Palvelut löytyvät lähiseudulta, sillä Kauppakeskus Jumbo ja viihdekeskus Flamingo kylpylöineen ja elokuvateattereineen sijaitsevat noin 1,5 kilometrin etäisyydellä. Hyvinvointia lisäävät paitsi viherrakentaminen itse kohteessa, myös viereinen Pytinojan viheralue. Siksi kutsummekin Lentuetta pieneksi mutta vastuulliseksi ihmisen kokoiseksi taloyhtiöksi.

Arvoja jotka pysyvät ja kestävät

Uskomme että tulevaisuudessa asuntojen ostajat osaavat kysyä ja jopa vaatia uudelta kodiltaan elinkaariviisauteen liittyviä asioita. Tämä tarkoittaa sitä, että Lentueen kaltaisilla edelläkävijöillä tulee olemaan yhä enemmän kysyntää ja arvostusta tulevaisuudessa.

Tutustu Lentueeseen tästä.

Jaa sivu

Ennakkomarkkinoinnissa pieni vastuullinen taloyhtiö omalla pihasaunalla

Ennakkomarkkinoinnissa pieni vastuullinen taloyhtiö omalla pihasaunalla

Vantaan Lentue on pieni sympaattinen taloyhtiö, joka rakennetaan elinkaariviisaasti. Sinulle se tarkoittaa huoletonta asumista, sillä Lentue rakennetaan kestämään aikaa.

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit