KESÄ tulee REDIn Loistoon

Asuminen

KESÄ tulee REDIn Loistoon

Inni Pärnänen: ”Taiteilija on asiantuntija ja ammattilainen, joka tuo lisäarvoa alueelle.”

Inni Pärnäsen teos “Kesä” tornitalo Loiston ala-aulassa tehdään vanerista laserleikkaamalla ja prässäämällä.

Inni Pärnänen kertoo teoksestaan:
“Lapsuudessani menimme Sompasaareen odottamaan isän tuloa meriltä. 1970- ja 80-luvulla rahtilaivat lastattiin Kalasatamassa ja muistikuvissani on pinoittain värikkäitä merikontteja sekä sellaisia tuliaisia maailmalta, joita Suomessa ei vielä pidetty arkipäiväisinä. Laivoilla oli hassuja laivojen nimiä, kuten Bore-ro-ro. Meri toi mukanaan odotetun henkilön ja se myös vei. Arkeen tuli juhlavuutta. Sittemmin olen lähinnä mennyt autolla ohi alueesta. Nyt kokonaan uuden kaupunginosan rakentuminen tuo sataman taas liki. On juhlavaa saada tehdä teos Loistoon. Sen katse on merelle päin.

Toivon, että julkinen taide saisi yhä vahvemman roolin niin uusien asuinalueiden rakentamisessa kuin vanhojen saneeraamisessakin. Mielestäni luovien alojen potentiaalin hyödyntäminen osana kehittyvää kaupunkia lisää merkittävästi alueiden viihtyvyyttä ja myös sitouttaa kaupunkilaisia. Taiteilijan rooli voisi olla sisäänrakennettuna rakennushankkeisiin. Tällöin taiteilija nähtäisiin asiantuntijana, jonka ammattitaito tuottaa lisäarvoa alueelle.

REDIin tekemäni teoksen ajatuksena on luoda vuoropuhelu sisä- ja ulkotilan välillä. Teoksen heijastamat varjot ovat olennainen osa toteutusta, jonka ilme muuttuu päivän kuluessa, kun luonnonvalo ja keinovalo vuorottelevat. Valo kulkee teoksen rakenteessa, niin kuin kesällä puiden lehvästössä – Kesä tuo luonnon sisätilaan.”

Inni Pärnänen
Inni Pärnänen (s.1971) on helsinkiläinen korutaiteilija ja -muotoilija. Hän on valmistunut kultasepäksi Lahden Muotoiluinstituutista 1995 ja suorittanut taiteen maisterin tutkinnon Taideteollisessa korkeakoulussa teollisen muotoilun osastolle 1998.

Hän on suunnitellut mallistoa omalla nimellään 90-luvun lopusta lähtien sekä osallistuu aktiivisesti kansainväliseen ja kotimaiseen näyttelytoimintaan. Hänen töilleen ovat luonteenomaisia yksinkertaisesta geometrisesta lähtökohdasta toteutetut kolmiulotteiset rakenteet, joissa on monimuotoinen sisätila sekä innovatiiviset materiaalivalinnat. Töissään hän usein tutkii pinottavuutta, nivoutuvuutta, joustavuutta sekä vastakaartuvien ja kennomaisten rakenteiden toiminnallisuutta ja kestävyyttä.

Inni Pärnänen tunnetaan ensisijaisesti korusuunnittelijana ja -taiteilijana, mutta hän on ollut esillä myös laajemmin muilla muotoilun ja taiteen aloilla. Hänen töitään on useissa julkaisuissa sekä yksityisissä ja julkisissa kokoelmissa. Syksyllä 2017 hänen vaneriteoksensa ”Keto” valmistui Dipoliin Otaniemeen.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit