Keravalla toukokuu on vaaleanpunainen

Asuminen

Keravalla toukokuu on vaaleanpunainen

Kävelykeskustastaan tunnettu Kerava on jo pitkään panostanut kauniisiin puistoalueisiin. Kaupungissa on satoja kirsikkapuita, joiden kukkaloistoa voi keväisin ihailla lähes kaikkialla ympäri Keravaa. Pelkästään vuonna 2017 Keravalle istutettiin Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi sata uutta kirsikkapuuta.

Kirsikkapuiden kukkaloisto on keväisin kauneimmillaan Porvoonkadulla kirkon lähellä, kävelykadulla sirkushevosten luona, kaupungin kirjaston edustalla ja Savion Salavapuistossa. Näistä paikoista perinteisin on kirjaston vieressä sijaitseva Paasikivenpuisto, johon tullaan viettämään Hanamia vähän kauempaakin. Kirjastolta voi lainata jopa huopia Hanamin viettoa varten.

Hanami, eli ”kukkien katseleminen” on Japanissa vuoden suurimpia kansanjuhlia. Kirsikkapuiden myötä tämä juhla on tullut myös Suomeen. Suomessa Hanamia vietetään Keravan lisäksi ainakin Helsingin Roihuvuoressa, jonka kirsikkapuistossa ja japanilaistyylisessä puutarhassa kukkaloisto kilpailee näyttävyydellään Keravan kanssa. Suomessa Hanami on perheiden ja ystävien piknik, jossa pääosassa on kaunis keväinen luonto, yhdessäolo sekä tietysti kukkivat kirsikkapuut.

Kirsikkapuu kukkii vain hetken

Hanami -juhlan ajankohta vaihtelee vuosittain sääoloista riippuen. Jos haluat osallistua Hanami-juhlaan, kannattaa kirsikkapuiden kukintaa seurata tarkkaan, upein kukkaloisto kestää yleensä vain muutaman päivän. Keravalla kukkimiskautta on venytetty istuttamalla eri aikaan kukkivia lajikkeita. Rusokirsikan on todettu viihtyvän Keravalla hyvin, joten se on yleisin lajike Keravalla. Ne kukkivat keväisin kauniilla vaaleanpunaisella kukinnalla ja ilahduttavat syksyisin hehkuvalla syysvärityksellään. Keravalla kasvaa jonkin verran myös pilvikirsikkaa. Sompioon istutettiin viime vuonna rusokirsikan lisäksi japaninkirsikkaa Amanogawaa sekä koristekirsikkaa Kevätsuudelmaa, jotka kaikki kukkivat tänä vuonna hivenen myöhemmin.

Unohda siis se suunnittelemasi Japanin matka ja suuntaa tänä keväänä Keravalle Hanamin viettoon.

Jaa sivu

Kohteitamme Keravalla

Samankaltaiset artikkelit