Kerava – Uusien ajatusten kaupunki

Asuminen

Kerava – Uusien ajatusten kaupunki

Vain 24 minuutin päässä Helsingin rautatieasemasta sijaitseva Kerava kehittyy vauhdilla. Sijainti pääradan varrella takaa sujuvat liikenneyhteydet ja vetovoiman säilymisen tulevaisuudessakin. Kaupungistumisen megatrendi ruokkii alueen vetovoimaa niin asukkaiden kuin yritysten silmissä.

– Tulevaisuudessa Kerava on pääkaupunkiseudun pohjoinen kärki, Keski-Uudenmaan kaupallisten palveluiden keskus ja joukkoliikenteen solmukohta. Tiivistämme yhteistyötä sisäisesti, seudullisesti ja muiden toimijoiden kanssa, maalailee Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

Lähtökohdat Keravan keskustan kehittämiseen ovat SRV:n hankekehitysjohtaja Toni Kankareen mukaan erinomaiset. Olemassa oleva infra takaa, että uusia asuntokohteita ympäröivät valmiit liikenneyhteydet ja palvelut.

– Mainiot julkiset liikenneyhteydet ja yhteinen tahtotila Keravan kaupungin kanssa ovat vauhdittaneet Keravan keskustan kehittämishanketta. Kaupunkikeskustojen kestävä kehittäminen on SRV:n strategian ytimessä, ja Keravan kehityshanke ilmentää sitä hyvin.

Uusi kaupunkirakenne syleilee vanhaa

Keravan keskustassa riittää kysyntää moderneille toimitiloille. Vastauksena kysyntään SRV:llä on meneillään uuden kauppakeskus Karusellin kehittämishanke. SRV rakentaa uuden kauppakeskuksen ja asuntoja aivan Keravan kävelykeskustan ytimeen. Asuntomäärän lisäys kasvattaa alueen ostovoimaa ja luo kysyntää uusille palveluille.

Rakennamme modernia uutta kaupunkirakennetta, jossa hybriditilat ovat keskiössä. Kun kauppakeskuksen ylle nousee asuntoja, keskustan ostovoima lisääntyy.

– Keskustan kehittämisen keskiössä on monipuolinen täydennysrakentaminen ja älykkäät liikenneratkaisut rautatietä hyödyntäen. Tulevaisuudessa uusi rakentaminen toteutetaan keskusta-alueelle nykyistä tehokkaampana, millä lisätään alueen väestömäärää sekä palveluiden kysyntää, Rontu sanoo.

Ohjenuorana onnellinen arki

Kävelykeskustassa kaikki on kirjaimellisesti kävelymatkan päässä. Rautatieasema, palvelut, kaupat ja koti ovat helposti saavutettavissa, mikä sopii erityisesti lapsiperheille hyvin. Hybridirakentamisen myötä monet palvelut ovat asukkaille hissimatkan päässä.

­– Kauppakeskuksissa korostuvat viihtyminen, kahvilat ja palvelut. Keskusta-asumisessa elinpiiri venyy kauppakeskuksiin. Kahviloista syntyy olohuoneita ja kohtaamisten määrä kasvaa, Kankare kertoo.

Kauppakeskus Karusellin lisäksi SRV rakentaa Keravan keskustaan asuintilaa myös vanhan Ornon kiinteistön tilalle. Lähivuosien aikana asuntojen määrä Keravan keskusta-alueella kasvaakin merkittävästi, mikä vahvistaa kaupungin kehittymistä entisestään.

– Keravaa kehitetään viihtyisänä ja urbaanina kaupunkina. Kerava on metropolialueen elinvoimainen ja uudistuva, uusien ajatusten kaupunki. Kaiken toimintamme tavoitteena on tuottaa keravalaisille hyvinvointia ja laadukkaita palveluita. Uusi kaupunkistrategiamme tähtää siihen, että Keravalla arki on onnellista ja toimivaa. Toimintamme lähtökohta ovat tyytyväiset keravalaiset, Rontu kertoo.

Jaa sivu

Tutustu kohteisiimme Keravalla

Samankaltaiset artikkelit