Keilaniemen tornitalojen suunnitelmia muokattiin asiakkaiden toiveiden perusteella

Asuminen

Keilaniemen tornitalojen suunnitelmia muokattiin asiakkaiden toiveiden perusteella

Espoon Keilaniemeen on suunnitteilla Suomen korkeimmat asuintalot. SRV järjesti asunnoista kiinnostuneille työpajoja, joissa pohdittiin asuntojen pohjia ja yhteiskäyttötiloja.

Espoon Keilaniemeen on suunnitteilla Suomen korkeimmat asuintalot. SRV järjesti syksyn 2017 aikana työpajoja Keilaniemen asunnoista kiinnostuneille. Niissä pohdittiin muun muassa asuntojen pohjia ja yhteiskäyttötiloja. ”Työpajojen perusteella tärkeintä tuleville asukkaille on hyvä sijainti, kulkuyhteydet, asunnon toimivuus arjessa ja näkymät”, projektipäällikkö Terttu Peltonen SRV:n asuntomarkkinoinnista kertoo.

Työpajojen aikana noin 20 osallistujalle annettiin tornitalojen asuntojen pohjapiirrokset kommentoitavaksi. Yksi työpajoissa esitetty konkreettinen toive oli se, että huoneiston ovelta pitäisi näkyä suoraan olohuoneeseen, jonka ikkunoista siintää kauniit merimaisemat. Myös ikkunoiden kokoa haluttiin kasvattaa. ”Kyselyiden ja työpajojen tuloksia on käyty huolella läpi yhdessä SRV:n asiantuntijoiden ja SARCin arkkitehtien kanssa. Tulosten perusteella asuntopohjia on hiottu vastaamaan asiakkaiden odotuksia, ikkunoiden kokoa on kasvatettu ja kylpyhuoneiden viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta kehitetty.”

Yhteistiloista eniten kiinnostusta ja odotuksia herätti kuntoilutila. Myös ylimpään 32. kerrokseen suunnitteilla oleva lounge-tila inspiroi ideoimaan eri käyttötarkoituksia. ”Loungelle toivotaan moni puolista käyttöä. Päivisin sen olisi esimerkiksi etätyötilana, mutta iltaisin ja viikonloppuisin taas vuokrattavissa asukkaiden omiin tilaisuuksiin. Erillistä kerhohuonetta ei toivottu, sillä sen käyttö todettiin jäävän vähäiseksi”, Peltonen tiivistää. Sauna tuntui jakavan mielipiteitä voimakkaasti: pieni osa haluaa ehdottomasti oman saunan, osa vastaajista puolestaan innostuu yhteiskäyttöisistä ylimmän kerroksen saunoista. Tämä tulos näyttää olevan hyvin linjassa yleisen trendin kanssa: suomalaisten saunominen on murroksessa.

Jaa sivu

Ota yhteyttä

Asuntomyynti, pääkaupunkiseutu

Asuntomyynti, pääkaupunkiseutu

Derby Business Park, Tarvonsalmenkatu 15, 02600 Espoo

asuntomyynti@srv.fi0800 122 200 (maksuton)

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit