Kehärata ja tuleva ratikka lisäävät Aviapoliksen kotien vetovoimaa – Lentueessa asut elinkaariviisaasti lähellä luontoa

Asuminen

Kehärata ja tuleva ratikka lisäävät Aviapoliksen kotien vetovoimaa – Lentueessa asut elinkaariviisaasti lähellä luontoa

Koti Vantaan Lentueesta sopii sinulle, joka arvostat energiatehokasta asumista ja loistavia yhteyksiä niin maitse kuin ilmateitse. Veromiehen kaupunginosa Aviapoliksessa rakentuu naapurusto kerrallaan tulevan ratikkareitin viereen.

Liikkuvaan elämäntyyliin sopii lennokkaat yhteydet

On vuosi 2028. Olet juuri saapunut työmatkaltasi Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Iltaa varten on kuitenkin vielä käytävä kaupassa, joten hyppäät ratikan kyytiin ensimmäisenä pysäkkinäsi täyden palvelun kauppakeskus Jumbo. Kun olet löytänyt Jumbosta kaiken tarvitsemasi, siirryt jälleen ratikkaan luottaen vielä pari pysäkkiä eteenpäin – aivan ratikkapysäkin lähellä sijaitsevaan kotiisi Vantaan Lentueessa.

Lentueen kodit sijaitsevat kehäradan, suunnitteilla olevan raitiotien, lentoaseman ja Jumbon kannalta oivallisessa sijainnissa Aviapoliksessa. Kansainvälinen saavutettavuus ei voisi olla tämän helpompaa! Lisäksi Aviapoliksen alueelle on suunnitteilla uusi monitoimitalo Atomi päiväkoteineen ja kouluineen.

Ratikka lisää Aviapolikseen rakentuvien kotien vetovoimaa

Suunnitteilla oleva Vantaan pikaraitiotie jatkaa Kehäradan tarinaa. Se yhdistää kaupungin itäisimpiä osia raideliikenteen piiriin ja mahdollistaa kaupungin kasvun kestävästi joukkoliikenteen varrelle. Ratikka on sekä tärkeä uusi yhteys Helsinki-Vantaan lentoasemalle että kytkentä Tikkurilan päärataan. Ratikalle on suunniteltu vaihtoyhteyksiä seudullisiin bussilinjoihin Tuusulanväylällä, Porvoonväylällä ja Lahdenväylällä.

Vantaan kaupungin tavoitteena on kasvaa hyvien joukkoliikenneyhteyksien varteen, ja Vantaan ratikka tukee tätä tavoitteita. Lähde: vantaa.fi

Uusi tapa saavuttaa Vantaa poikittaisella yhteydellä helpottaa liikkumista ja lisää ratikan alueelle rakentuvien kotien vetovoimaa. Uusien kotien lisäksi ratikka luo sen lähettyville myös uusia työpaikkoja.

Vantaan ratikan pysäkit. Lähde: vantaa.fi

Aviapolis – vauhdilla kehittyvä saavutettavuuden keskus

Vantaan kaupungilla on suuret suunnitelmat Aviapoliksen alueen kehitystä varten. Kaupunki haluaa vahvistaa Aviapoliksen identiteettiä omaleimaisena ja elämyksellisenä paikkana kaupunkitiloineen, rakennuksineen ja toiminnallisine puistoineen. Saavutettavuuden parantumisen myötä alueelle odotetaan jopa 11 000 asukasta ja 20 000 työpaikkaa lisää.

Myös hiilineutraalius on vahvasti alueen kehityksen suunnitelmissa mukana. Suunnitelmien takana on Hiilineutraali Vantaa 2030 ja Hiilineutraali Avia-verkosto 2030 -tavoitteet. Aviapoliksen halutaan toimivan esimerkkinä yrityksille erilaisilla kilpailuilla, kokeiluilla ja innovaatiotoiminnalla. Alueen vihreyttä ja sen määrää ohjataan asemakaavoilla. Olemassa olevaa luontoa säilytetään, katoavaa kompensoidaan ja luonnon monimuotoisuutta tuetaan.

Energiatehokkaita koteja vehreässä pihapiirissä

Lentueen kotivalikoimasta löytyy yksiöitä ja kaksioita. Voit valita pohjaratkaisun, joka sopii parhaiten tarpeisiisi. Osassa kaksioita on hyvin tilava olohuone, johon voit halutessasi vaikkapa rajata alkovilla työpisteen, lukunurkan tai vierassängyn paikan. Kaksioista löytyy myös tilavia eteisiä, jonne voit tuoda vaikkapa oman pyöräsi säilytykseen. Kaikissa asunnoissa on tavanomaista tilavammat parvekkeet. Pihanpuoleisen alimman kerroksen asuntoihin kuuluu terassi ja oma pieni, laatoitettu piha-alue.

Lentue on elinkaariviisas taloyhtiö, joka on rakennettu parhaaseen mahdolliseen A-energialuokkaan. Sen lämmitysmuoto on ympäristöystävällinen maalämpö, ja katolta löytyvät aurinkopaneelit. Aurinkopaneeleilla tuotetaan sähköä rakennuksen omiin tarpeisiin SRV:n ja taloyhtiön solmiman palvelusopimuksen mukaisesti.

Lentue puiston puolelta

Muita vastuullisia yksityiskohtia löytyy Lentueen pihapiiristä. Luonnon monimuotoisuutta vaalitaan hulevesipainanteen yhteyteen tehdyllä dynaamisella istutuksella. Istutuksessa on kasveja, jotka pärjäävät sekä kosteammalla että kuivemmalla kasvualustalla. Istutus muuttuu jatkuvasti ja näyttää erilaiselta jokaisena vuodenaikana. Osa pihakivetyksistä on tehty vähähiilisillä pihalaatoilla, joiden hiilidioksidipäästöt ovat 80 % perinteistä laatoitusta pienemmät. Taloyhtiön sauna on puusta rakennettu pihasauna, jossa tulee varmasti otettua useammatkin nautinnolliset löylyt.

Pyörällä moneen suuntaan, kävellen luontoon

Lentueen sijainti on luontoon kaipaavalle sielulle huippu, sillä se sijaitsee viheralueen reunalla, Pytinojan virtaavan joen vieressä. Joessa on jopa pieni ihastuttava koski. Kaupungilla on suunnitelmia alueen kunnostamiseen ja viihtyisyyden parantamiseen.

Oman lähiympäristön vehreyden lisäksi Lentueesta on helppo pyöräillä vaikkapa keskuspuiston ulkoilureiteille, Vantaan Tammistoon tai Keravan- ja Vantaanjoen varta pitkin Viikkiin. Matka taittuu fillarilla myös Helsingin keskustaan.

Kiinnostuitko Lentueen kodeista? Tutustu kotivalikoimaan ja löydä itsellesi sopiva viihtyisä, elinkaariviisas koti!

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit