Kehä I -projekti hyvässä vedossa

Kaupunkien kehittäjä

Kehä I -projekti hyvässä vedossa

Kehä I saa kauneuskäsittelyn Keilaniemessä, koska liikennemäärät ovat jatkuvassa kasvussa. Tällä hetkellä Kehää pitkin kulkee 35 000 autoa vuorokaudessa, mutta arvioiden mukaan tuo luku tulee lähes tuplautumaan tulevaisuudessa.

Muutoksen myötä Kehä I:n liikenne siirretään 440 metriä pitkään tunneliin maan sisään. Projekti alkoi vuonna 2016 ja ensi vuonna tulee valmista, toteaa Olli Sihvola.

”Itse tunneli avataan liikenteelle tammikuussa 2019, mutta meillä riittää töitä sen jälkeenkin, kun teemme ramppeja ja katuja valmiiksi.” Kokonaisuudessaan projektin arvioidaan olevan nipussa kesäkuussa 2019.

Kehä I:n tunnelia varten on pitänyt mm. louhia 305 000 kuutiota kalliota ja siirtää maata 290 000 kuutiota. Yksin rautaa menee tunnelin rakenteisiin arviolta viisi miljoonaa kiloa.

Kun liikenne sukeltaa maan alle, tunnelin kansi vapautuu puistoksi, jonne on luvassa esimerkiksi viheralueita ja istutuksia – ja kevyen liikenteen väylä, joka yhdistää Keilaniemen ja Tapiolan. Paikallisten asukkaiden mieleen on varmasti sekin, että kehäliikenteen painaminen maan alle vähentää alueen melutasoa ja pakokaasun määrää ilmassa.

Jaa sivu

Ota yhteyttä

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit