Kasvuyritys kaipaa ympärilleen viihtyisät ja joustavat tilat

Rakentaminen palveluna

Kasvuyritys kaipaa ympärilleen viihtyisät ja joustavat tilat

Tietoverkkoliiketoiminta on kasvuala ja Santa Monicassa se on näkynyt asiakkaiden ja henkilöstön määrän kasvuna. Vuoden 2012 lopulla yritys havahtui uusien tilojen tarpeeseen, kun seinät tulivat vastaan moneen kertaan laajennetussa toimistossa. Ensimmäinen valinta oli sijainti.

Suomalainen tietoverkko- ja tietoturvayhtiö Santa Monica Networksin päätoimipaikka sijaitsee SRV:n rakentamassa Derby Business Parkissa Espoon Perkkaalla, Turun moottoritien alkupäässä.

– Päätimme pysyä Leppävaaran seudulla, koska se sopi parhaiten henkilöstömme työmatkoihin. Vertailimme ensin muutamia tiloja tällä alueella, mutta ymmärsimme pian, että kun kunnolla tehdään, toimitilan vaihto onkin pahuksen iso projekti, naurahtaa toimitusjohtaja Kai Vuokko.

– Jotta löytäisimme ratkaisun, joka tukee kasvua ja mahdollistaa motivoivan työympäristön kaikille, listasimme ne erityispiirteet, joita täytyy huomioida. Ensiksi, kasvuyritys tarvitsee viihtyisyyttä. Toiseksi, halusimme koulutusliiketoimintamme takia edustavan ja toimivan luokkatilan. Kolmanneksi, tarvitsemme hyvän laitetilan tai pienen konesalin koulutuksia varten. Neljänneksi, myymme asiakasprojekteihin aika paljon laitteita ja ne kulkevat oman varastomme kautta, joten logistinen toimivuus oli myös varmistettava, Kai Vuokko kertoo.

Kun Santa Monica laski nämä tekijät yhteen, oli selvää, että ratkaisu löytyisi parhaiten uudesta, rakenteilla olevasta talosta, johon voi itse vaikuttaa. SRV:n Derbyssä nämä toteutuivat.

Uudessa erityistarpeiden huomiointi onnistuu

– Derby oli silloin rakennusvaiheessa ja pystyimme vaikuttamaan suunnitteluun SRV:n kanssa. Löysimme hyvät ratkaisut sekä normaaleihin huone- ja avotilatarpeisiin että konesali- ja varastotoiminnoille. Tilasimme myös joitakin omia lisätyötä eri veloitusta vastaan, jotta saimme erityistarpeitamme ratkaistua, Kai Vuokko sanoo.

– SRV löysi meille myös sisustussuunnittelijan, jonka tekemien luonnosten avulla keräsimme henkilöstön näkemyksiä parhaasta mahdollisesta toimitilasta meille. Näistä kokosimme sitten suunnittelubriefin ja tilanjaosta ja sisustuksesta. Ei ihme, että olemme viihtyneet erinomaisesti, Kai toteaa.

– Uusien toimitalojen rakentamisessa kysymme aina asiakkaidemme tarpeita paitsi tilojen, myös varustuksen ja liiketoimintaan kuuluvien erityispiirteiden osalta. Näin toimitila tukee parhaiten strategiaa ja henkilöstön viihtyvyyttä. Vuoden-kahden aikajänne riittää ja se on loppujen lopuksi lyhyt aika, kertoo asiakaspäällikkö Leena Manner SRV:ltä.

Konesalissa nerokasta energiatehokkuutta

Santa Monica Networks toimii Green IT –periaatteiden mukaisesti. Siinäkin LEED Platinum –rankattu toimitila auttaa. Ajanmukainen talotekniikka minimoi energiankulutusta toimistossa, mutta Santa Monican kohdalla tärkein säästö tulee kellarista:

– Konesalin energiankulutus muodostuu normaalisti puoleksi laitteiden käyttöön kuluvasta ja puoliksi niiden jäähdytyksen vaatimasta sähköstä. Derbyssä konesalin räkit ovat jääkaapin kaltaisissa kuorissa, joista lämpöpumput siirtävät hukkalämmön talon lämmitysjärjestelmään. Elämme kuten opetamme, tiivistää toimitusjohtaja Kai Vuokko.

Santa Monica Networks Oy

Santa Monica Networks Oy on tietoverkko- ja tietoturvayhtiö, joka toimii Suomessa valtakunnallisesti Espoon, Oulun ja Muuramen toimipaikkojen kautta.

Derby Business Park

Derby Business Park on SRV:n rakentama toimistotalo Espoon Perkkaalla. Vuonna 2013 valmistuneella Derby Business Parkilla on LEED Platinum -sertifikaatti, mikä on rakennusten kansainvälisen ympäristöluokituksen korkein taso.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit