Kalasataman torniin Majakkaan muuttava Terhi: “Olemme kaiken keskipisteessä”

Asuminen

Kalasataman torniin Majakkaan muuttava Terhi: “Olemme kaiken keskipisteessä”

Viestintäyrittäjä ja Viro-asiantuntija Terhi Pääskylä-Malmström sukkuloi arjessaan Helsingin ja Tallinnan välillä. Tulevassa Majakan-kodissaan häntä inspiroivat erityisesti palveluiden keskipisteessä asuminen ja sujuvat liikenneyhteydet.

Tapaamme kauppakeskus REDIssä, jossa Terhi kertoo viettävänsä paljon aikaa viikoittain jo nyt, vaikka muuttopäivä Majakkaan on vasta edessä.

– Täällä Helsingissä työhuoneeni on nykyään aika usein täällä REDIn ravintoloissa ja kahviloissa, Terhi kertoo. Juttutuokiomme jälkeen hän suuntaa vielä treenaamaan yläkerran kuntokeskukseen.

Puolisonsa Aten kanssa Majakkaan muuttava Terhi työskentelee osittain myös Tallinnassa, jossa hänellä on hotelliasumisen sijaan tuliterä “työhuone”, kakkosasunto. Nykyisen kodin tavaroita onkin jaettu Tallinnaa vietäviin, tulevaan Majakan-kotiin lähteviin ja kierrätettäviin.

Korkeuskammo selätetty

Terhi päätyi puolisoineen hankkimaan kodin Majakasta, koska koko konsepti kiinnosti: upouusi asunto palveluiden ja liikenneyhteyksien äärellä.

– Mieheni Atte kuuli jo varhaisessa vaiheessa, että Kalasatamassa on tällainen rakennusprojekti alkamassa, ja sai minutkin innostumaan aiheesta. Oli tiedossa jotain uutta ja vähän jännää! Myös tuliterään asuntoon muuttaminen innostaa, emme ole aiemmin aikuisiällä asuneet uudessa talossa.

Pariskunnan tuleva asunto on tornin 21. kerroksessa.

– Atte on vähän korkeuskammoinen, ja oli silti innoissaan alusta asti. Ennen kuin nimet laitettiin paperiin, kävimme kyllä vähän Tampereella tornihotellissa harjoittelemassa, Terhi muistelee.

– Vähän aikaa voimme sanoa asuvamme Suomen korkeimmassa asuintalossa. Kalasatamaan tulee sitten vielä muita, korkeampia tornitaloja, mutta alkuajat saamme asua siinä korkeimmassa. Minun mielestäni nämä tornit sopivat Kalasataman maisemaankin hienosti – tämä tuntuu jo kodilta, Terhi toteaa.

Tornin korkeus ei kuitenkaan ollut lopullinen määräävä tekijä päätöksessä hankkia koti Majakasta.

– Tosiaan, koko kokonaisuus kiinnosti: asuminen palveluiden keskellä hyvien yhteyksien äärellä. Ajattelemme saavamme tunnin lisää aikaa vuorokauteen, kun kaikki palvelut ovat tässä. Voimme suhata hissillä kotoa kauppaan, kuntosalille, kampaajalle, mitä ikinä mieleen tulee. Ei tarvitse tästä poistua, ellei ole pakottava tarve!

Kalasataman Majakan omat palvelut – vain taivas rajana

Majakkaan tulee esimerkiksi oma aulapalveluhenkilö ja pakettiautomaatti.

– Myös maksullisia palveluja on saatavilla, koiranulkoilutuksesta lastenhoitoon.

Terhiä itseään kiinnostaa eniten siivouspalvelu.

– Mekin olemme ajatelleet, että uuteen kotiin hankittaisiin siivouspalvelu, että ei enää siivottaisi, paitsi Tallinnan kakkosasunnolla. Se olisi meille sellaista pientä arjen luksusta.

Kotiin tulee myös älylaitteita, joilla voi seurata sähkön- ja vedenkulutusta.

– Tietoisuus omasta energiankulutuksesta kiinnostaa meitäkin: meillä on niin paljon laitteita, että sähköä väistämättä kuluu, joten on toki tärkeää olla niin ekologinen kuin pystyy.

Uuteen kotiin ilman autoa

Yksi konkreettisimmista elämänmuutoksista Terhille ja Atelle Majakkaan muuttamisessa on se, että pariskunta suunnittelee luopuvansa omasta autosta. Yksi kimmoke luopumiseen oli pysäköinnin kalleus, mutta kauppakeskuksen ja metron lähellä he pohtivat myös tarkkaan, tarvitsevatko todella jatkossa autoa.

– Kun mietimme, mihin käytämme autoamme, niin mieheni totesi, että ”mehän käymme sillä lähinnä REDIssä”. Terhi toteaa.

– Vanhempiemme luokse, lomareissuille tai työkeikoille aiomme kulkea julkisilla, taksilla, tai vuokra-autolla. Majakassa on ollut myös puhetta asukkaiden yhteiskäyttöautosta – emmeköhän me pärjää näillä!

Arki helpottuu kaiken keskipisteessä

Terhi kertaa vielä, että parasta Majakkaan muuttamisessa on päästä uudenlaisten palveluiden äärelle ja muutaman askeleen päähän liikenneyhteyksistä. Terhi ja Atte kokevat myös arkensa muuttuvan huomattavasti helpommaksi uuden kodin myötä.

– Sinänsä kauppakeskuksen päällä asuminen ei ole mikään uusi ja maailmaa mullistava asia, mutta kokonaisuutta ei meillä Suomessa ole vielä aiemmin viety yhtä pitkälle.

– Ajatus siitä, että ”kaikki on tässä”, olemme kaiken keskipisteessä, on tosi kiehtova. Joka paikkaan on hyvät yhteydet, kun olemme metron päässä – tarkkaan ottaen sen päällä. Tallinnan-töideni takia kuljen paljon Länsisatamaan. Sinnekin pääsen Sörnäisistä tai Kampista helposti raitiovaunulla – kävely ja raahaaminen vähenee!

Jaa sivu

Muuttovalmis Loisto

Muuttovalmis Loisto

Muuttovalmis Loisto kohoaa 124 metrin korkeuteen. Asuintornissa on 32 kerrosta ja 249 huoneistoa.

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit