Kalasataman top 5 palaveripaikat ulkoilmassa.

Asuminen

Kalasataman top 5 palaveripaikat ulkoilmassa.

Kun lempeä loppukesän sää hellii töihin tai etätöihin palaavia, ajatus karkaa helposti neljän seinän sisältä raikkaaseen ulkoilmaan. Mitäpä jo pidettäisiinkin seuraava viikkopalaveri jossain ulkona? Voitaisiin tavata turvallisessa ympäristössä kasvotusten ja vaihtaa samalla kuulumisia. Mutta mihin mennä? Mistä löytyisi kiva paikka kokoustamiseen ja muiden tapaamiseen? Paikan tulisi olla sellainen, johon kaikkien on helppo tulla, ja jossa voitaisiin istua keskustella rauhassa.

Tässäkin asiassa Helsingin Kalasatama yllättää iloisesti. Kävelitpä missä tahansa Kalasatamassa, näkyy aina joku kiva levähdyspaikka, jossa voisi istahtaa vaikka työasioissakin. Listasimme tähän viisi kokeilemisen arvoista.

5. Englantilaisaukion uimaportaat


Aloitetaan meren ääreltä. Aivan Itäväylän pohjoispuolelta, uusien rakennushankkeitten välistä löytyy pieni kaistale jo valmista rantaviivaa. Täältä löytyvät mereen laskeutuvat portaat, joilta pääsee helposti uimaan tai melomaan mereen. Ympärillä rakentaminen jatkuu edelleen vielä kiivaana, mutta tänne voi tulla jo nyt nauttimaan Helsingin uudesta arkkitehtuurista sekä raikkaasta meri-ilmasta.
Bonus: Tänne eivät kaikki vielä löydä.

4. Capellanaukio

Jo vakiintunut kohtauspaikka Kalasatamassa. Pitkät porrastasanteet meren äärellä, paljon tilaa ja kivat maisemat Mustikkamaalle. Lähistöltä löytyy useita ravintoloita, mikäli sade pääsee yllättämään. Tänne mahtuu aina.
Bonus: Mahdollisuus bongata Fredi-hylje tai joku hänen lajitovereistaan. Parhaiten hylkeitä näkee kevättalven auringossa.

3. Kalasataman puisto


Vasta valmistunut Kalasataman puisto tarjoaa paljon avaraa tilaa. Istuskella voi useissa eri penkkiryhmissä tai vaikka ihan ruohikolla. Vaikka puisto ei ehkä ole ihan New Yorkin Central Park, tuovat Kalasataman Asuintornien siluetit puistoon kyllä oman pikantin lisänsä. Kannattaa kokeilla.
Bonus: Jäätelökioski. Paljon vihreitä nurmikenttiä.

2. Vanha Parrulaituri


Vanha Parrulaituri erottaa Sompasaaren Kalasatamasta. Nyt kun Sompasaarikin alkaa olla rakennettu, nousee Vanha Parrulaituri vihdoin esiin. Jos Kalasataman Puistosta tulee mieleen New York ja Central Park, niin Parrulaiturilta löytyy puolestaan tuulahduksia Amsterdamista, Kööpenhaminasta ja Hampurin Hafencitystä. Rosoisen urbaani ympäristö, kanava ja pari siltaa, jotka jakavat Parrulaiturin kahteen osaan. Mielenkiintoisia tiilijulkisivuja, vettä ja häivähdys vanhasta satamasta. Vaikka vanhoja purjelaivoja ei enää näykään, niin jostain syystä täällä vielä aistii vanhan rahtisataman tunnelman.
Bonus: Kaksi erilaista miljöötä ja tunnelmaa samassa paikassa. Kaupunki kohtaa meren.

1. Bryga


Lopuksi se suurin ja kaunein, Kalasataman Bryga. Bryga sijaitsee REDIn kauppakeskuksen päällä ja sinne pääsee vaivattomasti REDIn Lokki-hissillä. Puistoon johtavat myös portaat REDIn Englantilaisaukion puoleisen sisäänkäynnin vierestä. Espan puiston kokoiselta Brygalta löytyy istuinryhmiä, pöytäryhmiä, auringonottolavereita sekä useita istuintasanteita. Arkipäivisin Brygalla on runsaasti tilaa, vaikka siellä täällä istuukin ihmisiä juttelemassa keskenään, osa selvästi työasioissa ja muutama auringonottaja vapaa-ajan vietossa. Loppukesän päivänä Bryga henkii valoa. lämpöä ja rauhaa. Alla olevan itäväylän äänet eivät puistoon kuulu, joten alue on kuin luotu firman viikottaista tiimipalaveria varten.
Bonus: Redin kattava lounastarjonta palaverin päätteeksi

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit