26-kerroksinen Kalasataman Horisontti kohoaa Suomen ensimmäiseksi toimistopilvenpiirtäjäksi

Toimitilat

26-kerroksinen Kalasataman Horisontti kohoaa Suomen ensimmäiseksi toimistopilvenpiirtäjäksi

Kun työpaikka on Horisontissa, toimiston väki on päässyt korkealle – aivan kirjaimellisesti. Korkealla oleminen tarkoittaa myös sitä, että Horisontti on poikkeuksellisen korkealaatuinen toimistoympäristö: kaikista toimitiloista on merinäköala, alla levittäytyy urbaani Kalasataman kaupunginosa kattavine palveluineen ja toimistorakennukseen pääsee suoraan metrolla.

Suomen ensimmäinen toimistopilvenpiirtäjä, Kalasataman Horisontti, haastaa perinteisen käsityksen firmojen edustustiloista ja business parkeista. Helsingin taivaalle yli 100 metrin korkeuteen kohoava 26-kerroksinen pilvenpiirtäjä lupaa tarjota kaupungin upeimmat työpaikat.

– Horisontti on kansainväliselläkin mittapuulla ainutlaatuinen kokonaisuus. Keskeinen sijainti sekä uniikit näkymät kaupunkiin ja merelle takaavat vetovoiman. Jalustassa sijaitsevat REDIn liikkeet ja palvelut, ja lähistöllä on voimakkaasti kehittyvä Suvilahden alue, kuvailee SRV:n hankekehityksestä asiakkuusjohtaja Jenita Kokkoniemi.

Mielenkiinto SRV:n rakentamaa Suomen ensimmäistä toimistopilvenpiirtäjää kohtaan on Kokkoniemen mukaan ollut lupaavaa hankkeen julkistuksesta asti. Valmista on tulossa näillä näkymin vuoden 2022 loppuun mennessä.

– Suunnittelemme Kalasataman Horisonttia yrityksille, jotka etsivät edustavia tiloja itselleen ihmisvirtojen ääreltä. Kalasatama-Vallila-Pasila-akseli on kasvava ja elinvoimainen työpaikka-alue, ja tasokkaille toimitiloille on kova kysyntä.

Kalasataman Horisontin läpileikkaus

Toimistopilvenpiirtäjä nousee SRV:n rakentamien asuintornien Majakan ja Loiston yhteyteen, ja on tulevasta kahdeksan tornin kokonaisuudesta ainoa toimitilakäyttöön tarkoitettu torni.

Kerroksissa 1-4 sijaitsevat kauppakeskus REDIn palvelut, kerrokset 5-14 ovat huoneistohotellin käytössä ja kerroksesta 15 ylöspäin nousevat toimistotilat. 24. kerroksessa sijaitseva kahvila-ravintola näköalaterasseineen on auki kaikille kaupunkilaisille. Horisontin ylimmät kerrokset 25 ja 26 ovat upea paikka esimerkiksi yritysten edustustiloiksi. Niin penthouse-tilat kuin muut toimistokerroksetkin suunnitellaan ja toteutetaan vuokralaisten toiveiden ja tarpeiden mukaan.

– Torni kaventuu huippua kohti, ja ylimmät penthouse-kerrokset ovat pinta-alaltaan hieman muita kerroksia pienemmät. Näihin kerroksiin sopisi esimerkiksi tasokasta asiakas-, neuvottelu- tai co-working-tilaa. Olemme avoimia ideoille, Kokkoniemi kertoo.

Toimitiloja Helsingin maamerkissä

Vuoden 2022 loppuun mennessä valmistuvassa pilvenpiirtäjässä luonnonvalo ja näkymät kaikkiin ilmansuuntiin ovat oleellinen osa tilaa.

– Jo nimikin, Kalasataman Horisontti, kuvastaa merellisyyttä ja näkymää pitkälle.

Julkisivu on jokaisessa kerroksessa yli kahden metrin huonekorkeuteen lasia. Lasipinta-ala on optimoitu energiatehokkuuden nimissä, ja strategisesti sijoitetut umpikaistaleet sekä järeä jäähdytysjärjestelmä takaavat oikean sisälämpötilan rakennuksen eteläpuolella myös aurinkoisella säällä.

­­– Olemme simuloineet säteilyn ja jäähdytyksen tarkasti. Ilmanvaihto ei sinällään poikkea muista kohteista, mutta rakennamme järjestelmää varten enemmän konehuoneita ja muuta talotekniikkaa. Tornirakentamisessa ikään kuin monistetaan matalampaa rakennusta päällekkäin, mikä tekee siitä kalliimpaa, Kokkoniemi avaa.

Tilaa sujuvalle työnteolle ja luovuudelle

Toimitilakerroksissa 15-23 yhden kerroksen hyötyala on noin 500 neliömetriä. Kokkoniemi esittelee arkkitehdin piirtämää alustavaa pohjapiirrosta, jossa yksi kerros on lohkaistu noin 260 ja 280 neliön kokoisiin osiin kahdelle eri yritykselle. Avotilatoimistona yhteen kerroksen puolikkaaseen mahtuisi noin 34+8 työpistettä. Koko kerrokseen mahtuu avokonttorina yhteensä noin 70-80 työpistettä.

Kokkoniemen mukaan kerrokset on suunniteltu 1-2 käyttäjälle, mutta tarpeen mukaan on mahdollista lohkaista myös pienempiä, noin sadan neliön kokoisia tiloja.

– Tilat ovat räätälöitävissä käyttäjien tarpeiden ja toiveiden mukaan. Mitä aikaisemmassa vaiheessa lähtee projektiin mukaan, sitä enemmän pääsee vaikuttamaan omiin tiloihinsa.

Yritysten käytettävissä oleva tila ei rajoitu pelkästään itselle varattuihin neliöihin.

– Luovuus ja vapaus syntyvät siitä, että ihmiset voivat valita pitävätkö ideariihen Esplanadin puiston laajuisella viherkannella vai siirtyvätkö hissillä suoraan johonkin REDIn lukuisista ravintoloista tai kahviloista.

Metrolaiturilta suoraan omaan aulaan

Entäs ne hissit? Kokkoniemen mukaan tiloista kiinnostuneet ovat kyselleet paljon hisseistä ja niiden kapasiteetista. Kukaan ei halua jonottaa aamuruuhkassa – etenkään hissiin.

– Sujuvasta liikkumisesta ei tule pullonkaulaa, Kokkoniemi lupaa.

– Horisonttiin on tulossa kolme Koneen valmistamaa supernopeaa hissiä, jotka liikkuvat viiden metrin sekuntivauhdilla. Hissiin voi hypätä vaikka suoraan pysäköintikerroksista tai metrotasanteelta. Lisäksi rakennuksen julkisivuun tulee yksi näköalahissi, jolla pääsee ravintolaan asti, hän jatkaa.

Jenkkityylisiä, suoraan toimistoon sisään kuljettavia hissejä ei Kokkoniemen mukaan nähdä, vaan kuhunkin tilaan kuljetaan paloteknisistä syistä hissiaulan kautta. Jenkkityyliin Horisonttia voi kuitenkin verrata, sillä yli 100-metrinen toimistopilvenpiirtäjä on Helsingissä jotain ainutlaatuista ja ennennäkemätöntä!

 

Kiinnostuitko Kalasataman Horisontista? Esisopimuksista vuokralaisten kanssa neuvotellaan parhaillaan. Ota yhteyttä Jenita Kokkoniemeen (jenita.kokkoniemi@srv.fi tai soita puh. 044 527 0870) ja varaa yrityksellesi ainutlaatuiset toimitilat Helsingin taivaalta.

Jaa sivu

Suuntaa katse Horisonttiin ja varaa toimitilasi nyt

Kalasataman Horisontti

Kalasataman Horisontti

Kalasataman Horisontti on Suomen ensimmäinen pilvenpiirtäjä toimitiloille.

Tutustu kohteeseen