Kaikki tiet tuovat Tikkurilaan

Asuminen

Kaikki tiet tuovat Tikkurilaan

Tikkurila on liikkumisen kannalta erityisen hyvä paikka asua. Tikkurilan uuden asemakeskuksen läpi kulkee jopa 60 000 matkustajaa päivässä. Tikkurilan asema onkin Suomen vilkkaimpia. Asemakeskus tekee matkustamisen julkisilla kulkuneuvoilla sujuvaksi. Tikkurilassa pysähtyvät useimmat pääradan kaukojunat, Venäjän junat sekä pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junat. Lentokenttä tuo maailman lähelle. Kehäradan avauduttua heinäkuussa 2015 tuli Tikkurilasta myös merkittävä lentomatkustajia palveleva asema. Kehärataa pitkin matka Tikkurilasta lentokentällä kestää alle 10 minuuttia. Helsinkiin matka taittuu junalla nopeimmillaan alle 15 minuutissa. Bussiterminaali sijaitsee niin ikään asemakeskuksessa ja vaihto liikennevälineestä toiseen on helppoa.

Tikkurilan asemakeskuksen yhteydestä löytyy myös palveluita, joiden ansioista ei välttämättä tarvitse lähteä asemaa pidemmälle juna- tai bussimatkan jälkeen, sillä asemalle rakennettu toimisto- ja liikekeskus Dixi palvelee monipuolisesti alueella asioivia. Sieltä löytyy muun muassa kaksikin päivittäistavarakauppaa. Murkinat saa matkaan myös lemmikille, ja tarvittaessa saa hiuksetkin kuntoon. Matkustajia palvelevat Vantaa-info sekä VR:n lipunmyynti ja jos nälkä yllättää, keskus palvelee monin ravintoloin.

Lännestä ja idästä tulevia liikenneväyliä yhdistävä Kehä III kulkee aivan Tikkurilan kyljessä kiinni. Se kulkee neljän kunnan, Kirkkonummen, Espoon, Vantaan ja Helsingin alueella liikkumista helpottaen. Kehälle on helppo sujahtaa Tikkurilasta. Myös moottoritiet Lahden ja Tuusulan suuntaan kulkevat aivan Tikkurilan kupeesta.

Jos taas polkupyöräily luonnonmukaisemmassa ympäristössä on enemmän mieleen, pääsee Keravanjoen vartta pitkin aina Helsinkiin asti.

Jaa sivu

Uusi kohteemme Tikkurilassa

Samankaltaiset artikkelit