Kahvikiertueella eettiset toimintaohjeet tutuiksi

Rakentaminen palveluna

Kahvikiertueella eettiset toimintaohjeet tutuiksi

SRV:n vuonna 2017 päivitettyjä eettisiä toimintaohjeita tehtiin tutuiksi yli 30 kohdetta kattaneella kiertueella. Kiertue käynnistyi huhtikuussa Derbyn pääkonttorilta ja sen aikana tavoitettiin satoja SRV:n omia ja urakoitsijoiden työntekijöitä toimistoilla ja työmailla. Tavoitteena oli saada aikaan keskustelua, kuunnella ihmisiä ja jakaa tietoa eettisistä toimintaohjeista.

Lakiasiainjohtaja Johanna Metsä-Tokilan mielestä kiertue onnistui tavoitteessaan.

”Parasta kiertueessa oli kuulla kysymyksiä ja vaihtaa yhdessä ajatuksia. Oli hienoa, että tärkeistä aiheista syntyi keskustelua. Esimerkiksi työkaverin arvostaminen ja sen merkitys hyvälle työilmapiirille puhutti koko kiertueen ajan. Mikä voisikaan olla tärkeämpää kuin se, että kaikilla on työpaikan arjessa hyvä olla?”

Työilmapiirin lisäksi keskustelua käytiin esimerkiksi aliurakoitsijoiden valvonnasta ja sen haasteista. Paljon puhutti myös se, millaisista aiheista voi puhua ulkopuolisten kanssa. Turvallisuusasiat nousivat esille silloinkin, kun pohdittiin, miten varmistetaan, ettei ulkopuolisia eksy työmaille. Kiertuetiimin puolelta muistutettiin eettisestä kanavasta, jonka kautta voi aina tuoda itseä huolestuttavan asian esille. Asioihin on helpompi puuttua, kun ne nostetaan reippaasti käsiteltäviksi.

”Olemme jokainen vuorollamme SRV:n käyntikortteja myös ulospäin. Haluamme, että SRV:n innostunut ja luottamusta herättävä kulttuuri näkyy myös ulospäin selkeiden eettisten toimintaohjeiden ja niiden noudattamisen muodossa”, painottaa toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit