Juhlat tulossa, mutta missä ne pidetään?

Asuminen

Juhlat tulossa, mutta missä ne pidetään?

Juhlat pitäisi järjestää, mutta miten? Onko kaikille vieraille tilaa kotona, onko riittävästi istuimia, tai aterimia ja kukas ne tarjoilut hoitaa? Olohuoneeseen ehkä mahdutaan, mutta kaikille ei taida löytyä istumapaikkaa.

Monessa uudessa kerrostalossa nämä ongelmat on ratkaistu taloyhtiön yhteisillä juhlatiloilla, joissa isompienkin juhlien järjestämien onnistuu vaivattomasti. Esimerkiksi Kalasataman tornitalojen ylimmissä kerroksissa sijaitsevissa tyylikkäissä klubitiloissa kestitsee helposti viisikymmentäkin vierasta. Tiloista löytyvät valmiina astiastot ja keittiötilat ja jos isäntäväkikin haluaa osallistua juhlaan niin, catering hoituu kirjaimellisesti nappia painamalla mobiilisovelluksen kautta.

Suuressa tornitalossa on luonnollisesti paljon muitakin yhteistiloja, muun muassa kuntoilutilat, mutta useassa pienemmässäkin uudiskohteessa taloyhtiöllä on erilaisia yhteiskäyttöön tarkoitettuja tiloja ja jopa yhteiskäyttöautoja.

Dosentti Markku Tinnilä Aalto-yliopistosta arvelee, että yhteiskäytön taustalla vaikuttavat isommat trendit: omistamistarpeen väheneminen, jakamistalouden kasvu ja ympäristöarvojen korostuminen.

– Esimerkiksi yhteiskäyttöautojen idea käyttäjän kannalta on juuri siinä, että auton saa helposti käyttöönsä ilman omistamista, ja valikoima on laaja. Ne ovat hyvä bisnes myös palveluntarjoajalle, sillä kustannukset laskevat, kun auton käyttöaste nousee, Tinnilä sanoo.

Taloyhtiö voi helpottaa asukkaan elämää

Voisiko taloyhtiö olla seuraava yhteiskäyttöpalveluiden tarjoaja?

Voisi olla, ja onkin jo, sanoo digitalisaation ja palveluiden johtaja Arto Huuskonen SRV:ltä.

– Tällä hetkellä taloyhtiön merkittävin palvelu asukkaille ovat yhteiskäyttötilat. Esimerkiksi keväällä valmistuvaan REDIn Majakka-tornitaloon tulee peräti kaksi yhteistilakerrosta, joissa on muun muassa kuntoilutilat, pesula, saunoja, ostosvarasto, tilaa huoltaa polkupyörää sekä klubitila ja kattoterassi. Seuraavassa tornissa Loistossa on luvassa myös vierashuone, jonne asukkaat voivat majoittaa vieraitaan.

Jaa sivu

Uusia kohteitamme

Samankaltaiset artikkelit