Jätkäsaaresta rakentuu vaiheittain uusi unelmien kaupunginosa

Asuminen

Jätkäsaaresta rakentuu vaiheittain uusi unelmien kaupunginosa

Vuonna 2030 Jätkäsaaressa on noin 18 000 helsinkiläisen koti ja 6000 pääkaupunkiseutulaisen työpaikka.

Sen lisäksi, että Jätkäsaareen syntyy SRV:n ja Stora Enson yhteishankkeena Wood Cityn urbaani kaupunkikortteli, kehittyy alue myös laajemmassa mittakaavassa valtavan nopeasti. Vuonna 2030 Jätkäsaaressa on noin 18 000 helsinkiläisen koti ja 6000 pääkaupunkiseutulaisen työpaikka – projektinjohtaja Outi Säntti Helsingin kaupunginkansliasta kommentoi alueen kehitystä ja kertoo, miltä tulevaisuuden Jätkäsaari hänen silmissään näyttää.

Minkälaisella aikataululla Jätkäsaaren rakentaminen alueena etenee?

Jätkäsaaren rakentaminen etenee todella vauhdilla. Jätkäsaari on tällä hetkellä Suomen suurin rakennustyömaa yli 1 700 asunnon ollessa rakenteilla. Jätkäsaaren suurin osa-alue, Jätkäsaarenkallio-Hietasaari, johon Wood City-kortteli myös kuuluu, valmistuu vuoteen 2020 mennessä. Tämän jälkeen rakentaminen jatkuu ranta-alueilla ja koko Jätkäsaaren arvioidaan olevan valmis 2020-luvun lopussa.

Miten työnteko ja liikkuminen alueella onnistuvat, kun rakennusprojektit ovat vielä kesken?

Jätkäsaaren toteutusta tehdään suunnitelmallisesti ja vaihe kerrallaan. Tämä mahdollistaa, että vaikka osa 100 hehtaarin alueesta onkin vielä rakentamisen alla, on asuminen, yrittäminen ja liikkuminen lähes normaalia kantakaupungin elämää. Jätkäsaareen on jo nyt poikkeuksellisen hyvät joukkoliikenneyhteydet – raitiovaunut 9, 6T ja 8 kulkevat jo nyt Jätkäsaareen ja ensi vuonna Välimerenkadulla aloittaa liikennöinnin linja 7. Metrollekaan ei ole kuin 5-10 minuutin kävelymatka. Baanaa pitkin polkupyörällä on rautatieasemalla 10 minuutissa ja pika-aluksella Tallinnassa 2,5 tunnissa. Olemme todella iloisia, että noin 90% kivijalkaliiketiloista on tällä hetkellä vuokrattuna ja myös rakenteilla oleviin tiloihin on jo vuokralaisia tiedossa. On totta, että 6,5 miljoonaa vuosittaista Länsisataman matkustajaa aiheuttavat lyhytkestoista piikkimäistä kuormitusta etenkin Tyynenmerenkadulle, mutta käynnissä olevan matka-aikatutkimuksen mukaan matka-ajat esimerkiksi Rionkadulta Länsiväylälle ovat varsin kohtuulliset.

Miltä sinun silmissäsi näyttää tulevaisuuden Jätkäsaari?

Jätkäsaaresta on tulossa elävä kantakaupungin jatke. Tuoreen asukaskyselymme mukaan suurin osa Jätkäsaareen muuttaneista asukkaista kuvittelee asuvansa Jätkäsaaressa vielä pitkään. Jätkäsaareen on tulossa koko eteläisen Helsingin mittapuussa mm. poikkeuksellisen hyvät liikuntamahdollisuudet – uskon, että mahdollisuus yhdistää asuminen, työteko ja monipuoliset liikuntapalvelut ovat tulevaisuuden valtteja Jätkäsaarelle. Liike-elämän puolelta uskon sekä Wood Cityn että lokakuussa avattavan Clarion-hotellin ja kongressikeskuksen, yhdistettynä Helsinki-Tallinna kaksoiskaupunki kehitykseen, luovan Jätkäsaaresta myös houkuttelevan paikan työpaikkojen sijoittumiseen.

Lue lisää Jätkäsaaresta:

Jaa sivu

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit