Itä-Pasila yllättää asukkaat vehreydellään

Asuminen

Itä-Pasila yllättää asukkaat vehreydellään

Vehreä vai betoninen? Kaikki riippuu kuitenkin näkökulmasta. Itä-Pasila on suunniteltu liikenneratkaisultaan sellaiseksi, että jalankulku on omalla vehreällä betonikannellaan katuverkon ja moottoriliikenteen yläpuolella. Varsin visionääristä ja oivaltavaa jo 50 vuotta sitten.

Kun hurautat autolla Itä-Pasilan läpi, on urbaani betonisuus todellakin silmäänpistävää. Mutta kun liikut alueella kävellen tai pyörällä, silmiesi eteen avautuvatkin ihan toisenlaiset maisemat. Nyt Itä-Pasila näyttää todelliset kasvonsa. Ne, jotka näkyvät myös alueella asuvien ikkunoista. Täällä on kerrankin jalankulkijoille ja pyöräilijöille riittävästi tilaa liikkua, on istutuksia, puita, puistoja, puistonpenkkejä ja leikkipaikkoja lapsille. Täällä urbaaniuden ytimessä kaikki onkin suunniteltu ihmisten, eikä autojen ehdoilla.

Itä-Pasilassa on vehreää

Täällä on tilaa kaikille, myös autoille

Vielä pari vuosikymmentä sitten tällaista ei ehkä osattu arvostaa, mutta nykypäivän julkisia liikennevälineitä suosivalle, liikkuvalle ja aktiiviselle kaupunkilaiselle paikka on lähes paratiisi. Tässä kaupunginosassa toteutuu utopia autottomasta kaupungista parhaiten koko Suomessa. Paitsi että täällä on tilaa myös niille yksityisautoilijoille. He vain ajavat omia reittejään vehreiden kävelykansien alapuolella.

Itä-Pasilassa on vehreää

Harvoin tarjolla, uudiskohde Itä-Pasilassa

Tiiviiksi rakennettuihin kaupunginosiin rakennetaan hyvin harvoin uusia asuntoja. Tilaa uudelle saadaan vain purkamalla vanhaa. Siksi uusi uudiskohde tämän kaltaisessa ympäristössä onkin niin sanotusti harvinaista herkkua. Ja kun tällaiselle loistosijainnille päästään rakentamaan, halutaan itse kohteenkin erottuvan edukseen.

Helsingin Kokardi nousee Itä-Pasilan vihreään reunaan. Korttelin reunalta alkaa Käpylän liikuntapuisto, jossa on mm. parkourpuisto, velodromi, tekojääkenttä, tekonurmi ja jopa agilityrata. Mäkelänrinteen uimahalli on viiden minuutin kävelymatkan päässä, samoin Vallilan siirtolapuutarha, Kumpulan siirtolapuutarha ja Kumpulan kasvitieteellinen puutarha. Aktiviteetteja ja harrastusmahdollisuuksia löytyy kirjaimellisesti kulman takaa.

Ja itse talo. Sekin yllättää tarjonnallaan. Talon 13. kerroksesta löytyvät kolme hulppeaa kattosaunaa. Niiden lisäksi on virkistäytymiseen ja vilvoitteluun käytettävissä tilava kattoterassi, jonne yhdestä talon saunasta on suora pääsy. Kahdelle saunalle on vilvoitteluun omat tilavat parvekkeet.

Kun tarvitaan rauhallista etätyötilaa, ei kodista tarvitse poistua kauas. Päiväsaikaan kerhotila toimii varattavana etätyötilana, johon voi varata joko koko tilan tai toisen työpisteistä. Keittiössä voi lämmittää helposti lounaan. Iltaisin tilaa voi varata omaan käyttöön harrastus- tai virkistystilaksi tai saunaillan oleskelutilaksi. Tilasta on suora pääsy talon tilavalle kattoterassille.

Kokardin ja viereen nousevan Junailijan asukkaille on tulossa yhteinen kuntoilutila. Viihtyisä kuntoilutila sijaitsee viereisen talon Asunto Oy Helsingin Junailijan ensimmäisessä kerroksessa. Lisäksi löydät modernin talopesulan ensimmäisestä kerroksesta. Olisiko tässä se etsimäsi kaupunkikoti, jossa kaikki on lähellä? Tutustu Helsingin Kokardiin tarkemmin.

Jaa sivu

Myynnissä Helsingin Kokardi

Myynnissä Helsingin Kokardi

Mitä kuuluu, Pasila?
Tule tapaamaan meitä Triplan asema-aukiolle 31.5., 7.6. tai 14.6.

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit