Hymyiletkö matkalla kotiin?

Asuminen

Hymyiletkö matkalla kotiin?

Oma asuinympäristö on paljon muutakin kuin oma koti, huoneet ja omat huonekalut. Vuonna 2020 me kaikki heräsimme huomaamaan, että asuinpiiriimme kuuluu paljon muutakin. Mukavan sohvan tai kivan kylpyhuoneen lisäksi aloimme arvostamaan muun muassa ikkunastamme näkyviä maisemia, sekä sitä, mitä löytyy ulko-ovemme toiselta puolelta.

Kun etelän hiekkarannoista ja pittoreskeistä kaupunkiaukioista voi vain haaveilla, niin oma silmä alkaa nähdä kauneutta myös lähempää. Mikä onkaan mukavampaa kuin koti sellaisella paikalla, josta voi piipahtaa hetkessä puistoon ihailemaan kauniita istutuksia, leikkiviä lapsia tai ihan vaan lämmittävää auringonpaistetta.

Onneksi myös kaupunkiemme päättäjät ovat heränneet rakentamaan kaupunkiympäristöstämme entistä viihtyisämpiä. Se, että halutaan enemmän kaupunkia kaupunkeihin ei tarkoita sitä, että kaikkialla olisi pelkkää betonia. Rakennettu ja hoidettu viherympäristö on aina ollut keskeinen osa kaupunkiympäristöä. Ja viime vuosina uusien puistojen rakentamiseen onkin kiinnitetty erityistä huomiota.

Uusia puistoja uusille asuinalueille

Uusien asuinalueiden yhteyteen rakennetaan lähes poikkeuksetta viihtyisiä puistoja, joissa voi viettää aikaa kotipihan tapaan. Esimerkiksi Oulun Toppilansalmen läheisyyteen on juuri avattu Kraana-puisto. Sieltä löytyy kävelypolkuja, istuinpaikkoja, kauniita istutuksia, leikkipaikkoja ja jopa taidetta. Toki Kraana-puistoon voi mennä ihan vaan kuuntelemaan jokisuun veden liplatusta tai lintujen laulua.

Eritysesti kerrostaloasukille Kraana-puiston kaltainen moderni puisto aivan oman kodin lähellä voi olla tärkeä henkireikä. Mikä onkaan mukavampaa kuin mukava vehreä maisema joka tervehtii heti kotiovelta? Se vetää suun väkisinkin hymyyn. Kiva ympäristö tekee kodista paikan, johon on aina kiva palata. Onhan luonto suomalaisten mielestä meidän suurin ylpeydenaiheemme.

Share page

Muuttovalmis Oulun Satamarannan Jahti

Muuttovalmis Oulun Satamarannan Jahti

Muuttovalmis Jahti sijaitsee Toppilansalmen rannassa ja osasta huoneistoista saa kauniit suistonäkymät. Tunnelmallinen rantabulevardi ja upea kaunis asuinympäristö takaavat rentouttavaa asumista parhaimmillaan.

Read more
Ennakkomarkkinoinnissa Satamarannan Maininki

Ennakkomarkkinoinnissa Satamarannan Maininki

Ennakkomarkkinoinnissa Oulun Toppilansalmen huippusuositun korttelin viimeinen talo, jonka sijainti hakee vertaistaan. Maininkiin on tulossa yhteensä 39 viihtyisää asuntoa.

Read more

Samankaltaiset artikkelit