Helsingin oma Mustikkamaa

Asuminen

Helsingin oma Mustikkamaa

Viimeistään Isoisänsilta on tehnyt Mustikkamaasta Helsingin Itäisen kantakaupungin suosikkialueen. Kaikki tietävät Mustikkamaan upeat, auringonottoon tai pieniin piknikkeihin kutsuvat rantakalliot, mutta Mustikkamaa tarjoaa kävijöilleen paljon muutakin.

Tauko kaupungin vilinästä on lähempänä kuin voisi kuvitella. Mustikkamaan iso viheralue tarjoaa mahtavat puitteet ulkoiluun ja monipuoliseen ajanviettoon. Saari on ollut käytössä jopa viimeisen 100 vuoden ajan ja Kulosaaresta on ollut siltayhteys alueelle vuodesta 1964 asti, mutta silti paikan tarjonta on monelle Helsingissä asuvalle edelleen täysin tuntematon.

Isoisänsilta
Isoisänsilta

Kalasataman vierestä löydät kaiken mistä moni kaupungissa asuva voi ainoastaan haaveilla. Luonto ja loputtomat aktiviteetit löytyvät vain kivenheiton päästä Loiston ja Majakan tornitaloista. Mustikkamaalle pääsee nopeasti jalan tai pyörällä Isoisänsiltaa pitkin. Kulosaaren kautta pääsy onnistuu mukavasti myös omalla autolla tai julkisilla kulkuvälineillä.

Uimaranta

Uimaan, seikkailupuistoon vai lenkille? Mahdollisuuksia on monia ja keskeltä löytyy myös laadukkaat kentät monipuolisiin pallopeleihin. Tennis- ja koripallokentät ovat ilmaisia ja kaikille jatkuvassa vapaassa käytössä. Alueen suuresta suosiosta huolimatta tilaa riittää hyvin kaikille. Seikkailupuisto Korkeen köysiradat tarjoavat haastetta kaikenikäisille. Yli kymmenessä köysiradassa ja sadassa tehtävässä riittää tekemistä pidemmäksi aikaa. Puistossa on myös mahdollista järjestää omat yksityisjuhlat kiipeilyn, metsäjoogan ja geokätkeilyn merkeissä.

Seikkailupuisto Korkee

Kalasataman palvelut saavat myös jatkoa Mustikkamaalla, josta löytyy kesäteatteri, ravintola ja kioskeja. Kaiken keskellä on myös syötävä puisto, joka on kaikille avoin yhteisöllinen puutarha. Siellä kävijät saavat syödä ja kerätä valmistunutta satoa, mutta vastavuoroisesti toivotaan myös osallistumista pienimuotoisiin puutarhatöihin, jotta syötävää riittää myös seuraaville kävijöille. Puutarhassa järjestetään myös monenlaisia tapahtumia.

Askeleen lähemmäksi luontoa pääsee viereisellä saarella, josta löytyy 150 eläinlajia ja melkein 1000 eri kasvia. Siellä sijaitsee Korkeasaaren eläintarha, joka on auki ympäri vuoden. Mustikkamaan kalliot ovat suosittuja paikkoja kauneimpina kesäiltoina, joten piknik kannattaa pystyttää ajoissa mikäli haluaa ihailla auringonlaskua hyviltä paikoilta.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit