Harjannostajaishuumaa Lauttasaaressa

Kaupunkien kehittäjä

Harjannostajaishuumaa Lauttasaaressa

Helsingin Lauttasaareen rakennettavan toisen ala-asteen ja päiväkodin työmaalla juhlittiin harjannostajaisia. Työt etenevät aikataulussa, ja oppilaat pääsevät aloittamaan uudessa koulussa vuonna 2020.

Valo siivilöityy suurista ikkunoista tilaan, joka tulee myöhemmin täyttymään oppilaiden äänistä. Nyt koulun tuleva ruokailutila on valjastettu hieman toisenlaiseen käyttöön, kun saliin tuoduissa pitkissä pöydissä istuu koko joukko rakentajia ja tilaajan, rakennuttajan ja tulevien käyttäjien edustajia. Noin 130 vierasta on kokoontunut työmaalle juhlistamaan Lauttasaaren toisen ala-asteen ja päiväkodin harjannostajaisia, joita perinteiden mukaisesti juhlitaan, kun rakennus on saatu suojatuksi sateelta. Niin myös Lauttasaaressa, jossa koulun ja päiväkodin vesikattotyöt on pintahuopaa lukuun ottamatta saatu päätökseen.

Harjannostajaisia vietetään tunnustuksenosoituksena ja kiitoksena rakentajille sekä kaikille rakennushankkeen osapuolille hyvästä yhteistyöstä. Harjannostajaisten perimmäisestä tarkoituksesta muistutettiin myös tilaisuudessa kuulluissa juhlapuheissa. Tilaajan edustaja Kimmo Alaharju EQ:lta jakoi erityiskiitoksensa koulun parissa ahertaville työntekijöille, jotka varmistavat, että lapset saavat terveellisen ja turvallisen koulun.

Juhlaeväs mukaili perinteistä harjannostajaisruokaa, pienen tvistin kera. Harjannostajaisten perinneruoka hernekeitto oli muuntautunut maistuvaksi lohikeitoksi, jonka kaverina tarjoiltiin valikoima erilaisia leipiä. Juhlijoita viihdytti musiikkiesityksistä vastannut Karoliina Moilanen. Hän myös marssitti lavalle Suomi 102 -teemalla Leidit lavalla, aina Marionista Katri Helenaan ja Arja Saijonmaahan. Juhlan kruunasi lopuksi esiintynyt magikoomikko Risto Leppänen, jonka yleisöä osallistanut ote ja pilke silmäkulmassa toteutettu magiikkaesitys saivat yleisöltä kiitosta.

Uusi koulu ja päiväkoti vastaavat kasvavan Lauttasaaren tarpeisiin

SRV rakentaa Helsingin Lauttasaaren toista ala-astetta ja päiväkotia Vattuniemeen. Uudessa koulussa on neljä kerrosta, ja sen laajuus on noin 10 300 bruttoneliömetriä.

Rakentaminen alkoi tontilla sijainneen vanhan kiinteistön purkutöillä tammikuussa 2018. Rakennus luovutetaan Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöille vuoden 2019 lopussa, ja koulun noin 650 oppilasta ja päiväkodin lapset pääsevät aloittamaan uudessa koulussa ja päiväkodissa vuonna 2020.

Jaa sivu

Seuraa työmaan kuulumisia

Samankaltaiset artikkelit