Graffititaiteilija palaa juurilleen: EGS REDIssä

Asuminen

Graffititaiteilija palaa juurilleen: EGS REDIssä

EGS: ”Maalasin nuoruudessani Kalasatamassa paljon graffiteja”

EGSin teossarja Past and future islands maalataan spraymaaleilla maan alle louhitun Kallioparkin seiniin sekä parkkiin johtavan ajorampin kaarevaan seinään.

EGS kertoo teoksestaan REDIssä:
Mitä Kalasataman alue merkitsee sinulle henkilökohtaisesti taiteilijana?
Kalasatama on minulle rakas paikka. Isoisäni kalasavustamo sijaitsi Verkkosaaressa 1950-60-­luvulla. Nuorena alue oli seikkailuille oiva paikka, josta löytyivät rantojen miehet, romuautot ja -laivat sekä moninaiset pienteollisuusrakennukset. Maalasin alueelle myös paljon graffiteja. Minusta nuoruuteni Kalasatama oli yksi Helsingin kiinnostavimmista alueista. Toivon, että alueelle jäisi edes hieman alkuperäistä rosoa.

Minkälaisena näet julkisen taiteen roolin tiivistyvässä kaupungissa?
Julkinen taide antaa tilaa hengittää kauppakeskusten keskellä. Lisäksi se voi rikkoa homogeenistä kaupunkikuvaa ja yllättää rosoisuudella kiiltävien julkisivujen keskellä. Toivottavasti se tekee Helsingistä vähemmän steriilin.

Mitä tavoittelit tai tavoittelet tällä teoksella?
Haluan herättää ajatuksen alati muuttuvasta kaupungista. Maalaan “kadonneen saariston” herättääkseni katsojan miettimään, mitä alueella on sijainnut aikaisemmin ja millaisia kerrostumia kaupunkiin syntyy. Millainen rantaviiva oli 100 vuotta sitten?

EGS (s.1974)

on Suomen tunnetuin graffititaiteilija, joka on erityisen kiinnostunut erilaisista kartoista. Hänen töitään on mm. Kansallisgalleriassa sekä julkinen teos Vantaan vankilan muureissa. Hän on osallistunut mm. Madridin nykytaidemessuille. EGSiä edustaa Make YourMark -galleria.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit